torsdag 23 oktober 2014

Mammas ljusstakar

När kan man börja ställa fram julsaker??

Men hur tänkte jag nu då?
Jag säger ju alltid till alla andra att det gör man ju precis som man vill. Då bör det ju gälla även för mej.
Eller hur?
Då är det väldigt nära att jag plockar fram mammas samling av röda kul-ljusstakar.
Eller egentligen är det bara delar av samlingen. Mamma hade en enorm samling av dessa. I går hittade jag ett gäng med sådana ljustakar i en låda. Blev så sugen på att ställa fram dom............Nä men då gör jag ju det, förstås. 
Den här bilden plockade jag från internet. Jag tror inte det finns kvar några riktigt stora kul-ljusstakar i mammas samlingar. Måste se mej om om jag kan hitta några stora. Går säkert fint på nåt av alla secondhand-butiker.

Nå men är jag nu på ämnet jul så kan vi ta det här med banrbarnens önskelistor. Det kan nu sätta gryller i huvudet när man försöker hänga med i vad det egentligen är dom vill ha.
Tack och lov för att dom nu är så stora att dom kan förklara.
I går kom det ett önskemål från Kasper. Han ville ha Geomag............... Jaha???? Och vad är det, känner mej som hundra år i söndagar när det sedan ska förklaras för mej vad det egentligen är. Men se denna gången gick det alldeles utmärkt när jag fick det stavat för mej och då var det ju bara gå in på Google och leta. 
Klart att grabben ska få Geomag.

Värre var det då för några år sedan när Elis var sjuk och var här med mej. Då skulle vi göra en julklapps-önskelista. Han skulle önska och jag skulle skriva. 
Elis den sköna pojken hade ju några bokstäver borta i sitt tal. Dessutom så pratade han om såna saker som jag inte hade en aning om vad det kunde vara. 
Det var många rynk i pannan på Elis när jag upprepade vad han egentligen sa.
Till sist så insåg jag då med mitt vuxna intellekt att det gällde att ändra taktik så jag skrev precis det han sa.
Blev hur bra som helst, alla nöjda och glada.
Synd att inte den listan finns kvar.

Idag kan han säga Skylanders och jag vet precis vad det är så jag kan stava till det också.

Nä men ska jag verkligen sitta så här idag......?
Nä det var ju det jag förstod, här gäller det att mobilisera så jag kan smyga mej förbi den spännande boken och se till att jag får på mej kläder och sätter i gång med nåt skojigt.
Tala om att jag fort fastnar i en spännande bok och sen blev det inte gjort nåt på flera timmar. Det är såna gånger jag ska plocka fram minnet av den gamle mannen som jag träffade på bokbussen en gång. Han sa att jag var så duktig som läste så mycket............Mmm. Jag är duktig, inte lat.

Nå men nu går jag.. Du får göra vad du vill.

Ha det gott alla



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar