onsdag 29 oktober 2014

Kottar å sånt

Det var ju det jag förstod..
Att det skulle bli skoj att träffa Marcus. Visserligen var det skoj att träffa Inga-Lill också men det gör jag ju lite nu och då.

Min kompis Inga-Lill  fick idag hem sonen på en vecka eller nåt sånt från Göteborg. Dessutom var jag smartare än smartast som bjöd hem dom på middag.
Så vansinnigt roligt att träffes.
Dessutom blir det ju så där att man får som tänka till när man ska bjuda på mat. Marcus är ju vegetarian. Det är så kul att göra vegetariskt mat.
Middagen blev palsternack- och kantarellsoppa. Sen så blev det västerbottensost-paj med kantareller. Blev riktigt gott om jag nu får säga det själv...... Å det får jag.
Gott, riktigt gott.
Jag brukar tänka att det är så gott att ha barnen runt sig. Jimmy som bor längst bort når man ändå på mindre än en timme.
Voj voj vad man får gå och längta länge om man har ungen i Göteborg eller så.

Snart är det ju Alla Helgon-helgen. Tänkte att jag skulle göra nå gravsmyckning med bland annat tallkottar.
Eftersom snön är ett minne blott och jag bor i skogen så måste det ju vara en enkel affär att inskaffa kottar. Så här på förmiddagen idag så tog jag på mej allvädersstövlarna och med en kasse i handen begav jag och min hund oss till skogs på kottplockning..................... Men fattar inte vad som blev tokigt. Hittade nästan inga kottar. Inte ens under telefonstolpen där hackspetten brukar pilla fast kottar och sedan hacka lös alla frön.
Som sagt och jag tänkte ju att jag behövde 15 - 20 stycken.........Detta är allt jag fann... 

Men inga problem. Inga-Lill hade med sig en sopsäck med kottar som hon farit runt på alla villatomter i Arvidsjaur  och plockat. En riktig räddare i nöden.
Så läser ni nu i tidningen att man i Arvidsjaur har sett en misstänkt kvinna i villaområdena som är och rekar för antagligen kommande villainbrott. Då kan jag genast berätta att det bara är Inga-Lill på kottjakt. 

Nä men jösses vad trött jag nu blev.
Måste nog upp på fötter och göra nåt eller så gå och sussa.

Ha det gott alla.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar