torsdag 16 oktober 2014

Blossa-glöggen

Nå men nu då??
Kanske jag får nåt gjort nu när jag läst ut boken. Å nu gäller det att ta på skygglapparna för fort har jag greppat en ny bok och drömt mej bort.

De här författarna skriver böcker om ämnen som verkligen tar tag i en. Roslund och Hellström heter dom. När jag plötsligt hittade denna boken på Pingstkyrkan blev jag paff. Trodde jag läst allt av dom, men se inte det. 
Odjuret är från 2004 så den har ju funnits ett tag utan att jag vetat om det. Himlans bra den här också.
Av alla böckerna dom givit ut är det bara en som av mej inte får dela på högsta betyget. Boken som hette två soldater var lite tjorvig men man kan ju inte ligga på topp jämt.
Det är väl inte illa.

Idag är det så där häftigt gnistrande, glittrande ute. Några grader kallt och bara så himla vackert. 
Det är även en sån dag som det känns toppen att inte bo i ett tält. Tycker jag känner mej frusen. Nå men det är väl bara att ta på sig en kofta. 
TADA så var det löst.



Blossas årsglögg. Det hör ju till att ha smakat men nu tycker jag det är länge sedan det kom någon riktigt god glögg från det hållet. Likafullt så står det nu en flaska hemma på bänken........... Lila flaska, med smaken av Lavendel.
Tanken går ju inte till glögg direkt, jag tänkte på tvål och Kenneth han bara började prata om den där lukten som man fick av att lägga små doftande tyg-påsar i garderoben.
Känner på mej att det inte kommer att bli någon favorit i år heller. Nå men jag ska då  iallafall smaka. Tänkte att om jag gör det tidigt på glögg-säsongen så är det bortgjort sedan.... Tänkte jag.

I går var en dag på ranten.
Det var besiktning av bil, springa på stan, veckohandla och sedan så avslutade vi dagen med att gå på hockey.
Undras om det här med hockeyintresset sitter i sedan jag som väldigt ung hade bägge föräldrarna aktiva i Öjebyns hockey. Pappa var lagledare och mamma var en sån som serverade varm svartvinbärssaft i pauserna. Det var på den tiden som varm svartvinbärssaft var dö-äckligt, enligt mej. 
Finns två saker till som riktigt etsats sig fast i mitt minneskontor när det gäller hockeyn från den tiden. 
Det ena var så konstigt det luktade i omklädningsrummet i pauserna, för att inte tala om att så himla fuktigt det var. Allt dröp och droppade. 
Numera vet jag ju att orsaken till de bägge sakerna kallas svett. 
Den andra minnesbilden är bara positiv. Det var att få köpa en varm korv från korvkiosken. Det var grejor det.
Sammanfattat så är jag uppväxt i snödrivan bakom korvkiosken.

Nä men om jag skulle se till att få på mej mer än bara en kofta idag.
Sen bär det iväg till staden igen. Möte på arbetsförmedlingen.

Ha det gott alla.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar