onsdag 8 maj 2013

Vattenkanna i Zink


Har gjort en lång önskelista till Bokbussen, till nästa vecka. Det är som att skriva en julklapps-önskelista men jag får julafton en dag varje månad.
Lyxigt värre alltså.

Dessutom har jag bestämt att jag inte ska bara fokusera på vedhögen idag. Måste göra annat ibland också.

 Visserligen gick det som baklänges för mej igår. När jag gick till attack på veden så fanns där två stora högar, när jag gav upp i går eftermiddag så fanns det tre och en halv hög kvar.
Nu var det inte så att jag bar ut veden igen utan medan jag jobbade med mitt så kom det bara mer och mer och mer. Men nu är det visst kapat allt så nu ska det bara in. Det är säkert ved så vi klarar oss ett par år. Men nog är det bra, vem vet hur man mår nästa vår när det är dax igen.

Jag har under en tid varit utan vattenkanna. Jag gillar verkligen de där i Zink men problemet är ju att de börjar rosta efter ett tag. Det är i sej är ju inget problem, problemet börjar när det rostar hål. Vilket det har gjort. Rostat hål alltså. Mindre bra och otroligt opraktiskt när jag måste torka golvet efter mig varje gång jag har gjort vattningsrundan.
Så under en längre tid så har jag gått omkring med en pet-flaska. Funkar ju sådär, men inte så ergonomisk riktigt att hålla i. Dessutom är den ju ful när man glömmer den framme på bänken......... Å det gör jag ju.

Alltså så blev det ett inköp. Föll för en vackert vårgrön kanna med rejält grepp och pipen ordentligt uppåt så det inte småskvättar när man går omkring................ Missade en liten detalj.......... Den rymmer bara 7 dl. Fattar ni så lite det är när men hällt hela kannan i en kruka med en stor fredslilja....... Snåltarm sa blomman åt mej och fnös så jorden stänkte............ Nääää så var det inte, det var bara kul att skriva så, men det blev för lite vatten i allafall. Blev många vändor mellan diskbänken och fönsterbrädorna.
Tror att denna kanna blir nåt barnbarnen får leka ute med.
Jag köper mej en ny, större.

Verkar ju bli en kanonfin dag idag också. Kanske jag ändå skulle gå ut och kasta in lite ved......

Ha det gott alla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar