söndag 19 maj 2013

Våren rusar vidare

Morgonstund har guld i mun. Visst är det så...

Såna här dagar är det bara så svårt att ligga kvar i sängen. Jag vill upp, och ut till solen och njuta av morgonens första mugg med kaffe.

Kenneth har farit till skogs. Han hade kvar någon hög med björkved som han skulle kapa på plats i skogen och sen ta med hem.

Jag har ett riktigt angenämt uppdrag framför mej.... Städa mygghuset.
För jag vet att snart har myggen och knotten jagat bort oss från altanen. Så då är det att retirera till mygghuset eller in...................... Gillar tanken på mygghuset.

Sommarvärmen har vi nu fått ha i tre dagar och idag verkar det bli samma väder.
Musöron på björkarna, stora ytor med grönska och som sagt tokiga pippisar.
Här för någon dag sedan var det storinspektion av altanen. Svalorna ville flytta in, men då blev det byggstopp. Visserligen är det ju trevliga snabbflygare men dom skitar ju ner så förskräckligt. Både bajs och lera till husbyggena. Dom var så enträgna att få komma så nära oss som möjligt så helt plötsligt så hade jag en svala inne på fönsterkarmen.
Den hade tagit ut sig så väldigt så när jag tog kökshandduken och la över den så följde den bara snäll ut igen på altanen.
Då först förstod dom att dom kommit för nära.

Sen har vi en vrickad hare med sina barn som också är så väldigt närgången. Den stora haren sitter på infarten och hoppas att Bonzo ska komma jagandes. Haren tycker nog att Bonzo bor ansvarslöst nära bebisarna. Så haren bjuder in på en löprunda runt hela Vändträsk men se Bonzo han bara låtsat att han inte ser.
Små ulltottat hoppar omkring lite  här då. Tar en smakbit av penséerna på altanen.... Marodörer.
Så man får bara hålla andan att inte Bonzo ser dom. Men i och för sig, ser han dom inte så är han nog i stort sett blind, jag tror att han kör med sin stil att ignorera.
Han vet så sabla fort dom skuttar omkring.
Bara varmt och jobbigt att ens försöka.


 Ibland har man ju tur, plötsligt ställer ett barnbarn upp på att fotograferas. Man slipper snabbräderna där man inte ens hinner sikta med kameran.
Kasper är ju en riktig sötnöt med sina fina ögon och sitt vildvuxna hår. Det är en gosse som vet vad han vill. Dit hör att inte klippa sig. Nix, never, inte en chans, aldig in my life.
Slutdiskuterat.

Dom här lurventussarna är desto svårare att få med på bild. Men det är mycket här i världen som ska upptäckas av en valp och Bonzo ställer gärna upp som Nanny.
Dit Zack går dit går också Bonzo. Även om det till grannen.
Inte våran granne förstås utan Jimmys granne. Han har många och dom bor nära


VM-final i hockey ikväll. Vem hade kunnat drömma om att Sverige skulle platsa där i år.
Visserligen hörde jag att hockey-VM har spelats 21 gånger. Sverige har varit i final 10 gånger av dessa. Tycker jag är bra gjort.
Dessutom ett jättegrattis till Danmark som vann Eurovi...??!!??? Ja ni vet jag jag menar. Hipp hipp hurra.
Jag satt som klistrad framför tv:n i går.kväll.
Inte kanske för alla låtarna men Petra och Sarah....... Vilka pärlor.

Nä nu ska jag gå ut i mygghuset och se till så vi kan äta lunch där idag.

HA det gott alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar