söndag 8 mars 2015

Helgen den här helgen

Jag säger bara: Älskade barnbarn. Tänk vad härligt att dom finns.

Det här var en helg full i barnbarn. Vilja kom på fredagskväll, trött efter en hård arbetsvecka så blev det inte så mycket action. Hon och Moppe gjorde kväll tidigt:

På lördag morgon for Kenneth iväg och hämtade de två barnbarnen som saknades, Elis och Kasper. Även förstärkning av en till vuxen plockades upp: Jimmy.
Sen hade vi en underbar dag med en massa upptåg. Trots att lördagens väder var kasst. Halv storm och regn så bara struntade vi i sånt och gjorde en utomhusdag. 
Det var spark-åkning på isen. Fattar ni vad det går undan i halv storm på blankisen. Visserligen går det inte så fort tillbaka. Vi har haft pimpeltävling, ingen vann. Picknick med en massa eldning och korvätning i lä bakom sommarstugan nere vid sjön. Skoterkörning och fyrhjulingskörning. Massa gott att äta. Massa bus och vi har bara haft det så himla skoj.





Många blöta kläder blev det. Hela tvättstugan full. För när vi varit ute så var vi helblöta.

Eftermiddagen blev ganska stillsam här hos oss. Vilja gjorde en taktikvila för att överhuvudtaget orka äta middag. Elis och Kasper hoppade över taktikvilan.......... Så redan kl sex somnade Kasper och strax efter så somnade Elis.

Så när Vilja for hem på lördag kväll,  hennes pappa kom och hämtade upp henne på väg hem från Stockholm i den nya bussen.  Då hade grabbarna sovit lääänge. Viss förvirring uppstod på morgonen. Var är Vilja????
Idag så var det ju betydligt bättre väder. Kenneth var ute med Elis och Kasper redan klockan sju. Det har promenerats upp på berget. Bara för att kolla om skaren höll. Å det gjorde den. Då blev det hem och på med bättre mössor å så iväg på skotertur. 
Å då blev dom blev borta länge. De hann nog med  både till Alträsk, på berget och en massa andra ställen.
Så lagom till förmiddagskaffet/mellanmålet dök dom upp. 
Då var det bara packa grejorna och bege sig till Storheden för lite lätt shopping, innan pojkarna skulle återlämnas till mamman.
Elis hade ju tid för kalas att passa. Viktiga grejor.

Sedan var det bara köra hem våran pojk också. 

Sen, när vi körde hemåt så kändes vi väldigt nöjda med helgen som varit. Full fart och massor av minnen att suga på nu under veckan. 

Härliga ungar.

När vi kom hem så höll Annica, Mathias och Bonzo på att göra upp eld. Skulle bli picknick. Å naturligtvis så nappade vi på det. Så resten av eftermiddagen blev också ute. 
Trevligt sällskap är minsann inget att förakta. 



Men till sist blev det för kallt att sitta ute. Då hade solen försvunnit bakom skogen och det började blåsa. 

Som sagt en förträffligt trevlig helg.

Ha det gott alla.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar