onsdag 4 februari 2015

Veckans Allehanda, renar och kalas

Å det orkar snöa i dag också.
Vi har ju nu något slags snörekord. Hörde att det blev uppmätt 113 centimeter i Luleå igår. Att vi har mer än så det är jag fullständigt övertygad om.
Hörde just på radio att det sköt en lastbil av vägen här i Vändträsk så framkomligheten var begränsad. Det är ju bara att hoppas att inte några renar kommit i vägen.
Stackars, stackars renar. Dom står, går och ligger på landsvägen. Dom kommer sig inte av vägen och ut till maten. Det är bara för mycket snö.
I söndags så kom det grupp efter grupp med stressade renar. Fy vilket liv.
Här en bild på några av de vackra djuren när dom gick förbi vår infart.

Här en bra bild från i helgen. Jag och kompisen Inga-Lill sitter och tar igen oss efter ett hektiskt shoppande. Kaffe och en bulla kan ge en enorm påfyllning med ork. Efter fikat var det bara 5 affärer kvar på komihåg-lappen
På söndag kom hela familjen och uppvaktade mej. Som praktiskt när man själv får bestämma vecko-dag man fyller år och inte måste gå strikt efter almanackan. Gjorde det enkelt och bjöd på köttsoppa. Det är som nåt som går hem hos hela gänget.
Men det ska ni veta: Jag blev så uppvaktad och jag kände mej så viktig och speciell, det var så himla roligt så jag har bestämt att det ska då inte gå ett helt år till nästa gång. Nä jag funderar på att ta en repris redan 2 maj.
Om jag tar det i början av maj så kan jag ju hinna med att fylla 2 september också............
Så himla smart jag är.
Några bilder från födelsedagen:

Jimmy och Elis

Kasper

Kent som offrar sig och skottade av 3 tak, just här är det mygghuset han räddar.... 

Linda som gett sig iväg över en stor hög som Kenneth skottat ihop med traktorn. Tror att anledning var att rädda några små barn som fastnat där bakom i djupsnön. Ungarna fick hon lös och upp, det var inte lika enkelt att ta sig upp själv, dessutom så kom ju ungarna tillbaka gång på gång och skulle hjälpa till. 
Tack för det. 
Men till sist var hon uppe

Här är det Vilja som kommit till pappa Kent med plattan. Hon har bekymmer när hon skulle steka ägg eller klä på Pippi eller vad det nu var. Men bara pappan fick fundera lite så blev det inga bekymmer kvar.

Just det........... Nya praktikplatsen på Veckans Allehanda. Vilken trevlig atmosfär det är i den butiken, Massor av stammisar som kommer in varje dag och snackar en liten stund. 
De som jobbar där: Systrarna Mona och Åsa är ju bara så härliga människor. Där kommer jag att trivas störtbra. 
Vilket drömjobb...... Om det nu varit ett jobb.

Ha det gott alla.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar