söndag 8 februari 2015

Dagen efter stormen

Hej och godmorgon på er.

Så här dagen efter stormen så ser världen väldigt oskyldig ut. Vadå blåsigt?

Underbar morgon. Strålande sol och ingen blåst alls.  Annat var det i går kväll. Dra mej i min lilla låda vad  det blåste. Strömmen kom och gick flera gånger, man tydligen blev det inga stora fel, det känns som om eltrådarna slog ihop några gången men att det åtgärdades med att trycka på knappen igen så startade alltsammans.
Ni skulle sett min rivstart från soffan efter ett lite längre avbrott. Vi hade ju tänkt få oss kaffe och en go semla till melodifestivalen men just insett att det skulle krävas att både tina snö och koka på kaminen. Visst det går men nog är det som ett extra bök när man trodde att man skulle mysa på framför tv:n.
Visserligen har vi både snö och kamin. Men går det fixa med vatten genom kranen och värme med el så nog är det som fiffigt att ordna så.
Nå men plötsligt så hade vi ström så vi fick oss kaffet och semlan, vi fick även se slutet på melodifestivalen. När vi såg snabbgenomgången så var det bara inse att vi knappast missat nåt.

Att bli hänvisade till varandra så här en lördagkväll, utan tv och ström. Blir ju som väldigt mysigt det också. Flashback från tiden när vi var på våran stuga, ingen ström, inga bekvämligheter, men massor av kvalitetstid tillsammans.
Det var tider det.
Undrar om jag skulle föreslå att vi skaffar oss en koja i skogen. Skulle tro att Kenneth är på direkt.
Gäller bara fundera ut hur vi ska göra för att tiden ska finnas att få ihop kojan. Dessutom hur vi ska få den på plats.
Tål att grunna på.

Men jösses vad skräpigt det blivit ute i skogen. Å var kan våra sittdynor tagit vägen? De som i vanliga fall ligger i våra trädgårdsmöbler

I går var det takskottning på agendan, bland annat. Men ni vet att 30 meter lång ladugård inte är en barnlek när det ska skottas. Bästa sättet är ju att gå upp på taket och skotta lite efter nocken, men samtidigt vet vi att det är ganska farligt. Men vi joxade på och helt plötsligt hade vi med hjälp av rep och traktor fått bort en sjätte-del av snön.
Perfekt då vet vi hur vi ska göra. Men just då la traktorn av. Det är bara inte sant. Så då var det bara avbryta takskottningen.
Kenneth satte genast i gång med felsök. Verkar vara generatorn. Den sitter visst som berget. Så redan tidigt nu på morgonen så begav han sig ut för att fortsätta demontera.

Dessutom verkar det snart komma mera snö. så den behövs om vi säger så.


Före och efterbilder på mina stickade tofflor. Som ni ser på den övre bilden var den rejält stor men se efter den gjort en resa i tvättmaskinen så passar den perfekt.

Nä nu ska jag bege mej ut och söka sittdynor.

Ha det gott alla.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar