lördag 18 januari 2014

Kall lördagmorgon

Det är ju som annars med en tidig lördagsmorgon.

Märks att den jag bor ihop med är en morgonpigg rackare.

Vanliga vardagar när jag vaknar ligger ju en kärleksförklaring i kylen.... Morgonmackan.
För övrigt så är det småvarmt i huset av den brasa som maken hunnit göra innan han drar iväg på jobbet. Bonzo är mätt och nypinkad.
Men lördag morgon är det Delux när jag kliver upp. Morgonkaffe och macka i sällskap med sambon är ju bara så nice. Dessutom så har Kenneth hunnit både elda ordentligt så man inte behöver stressa in i kläderna och dessutom så är tidningen redan upphämtad från postlådan.
Vi fikar och lyssnar på Ring så spelar vi. Har ett lätt taktiksnack om vad vi ska hitta på.
Denna morgon så är det kylan som styr. Skulle tro att det blir mest att häcka inne. Visserligen har vi nu fått igen våran bil från bildoktorn men det lockar ändå inte att ge sig iväg någonstans.
Ja men det då.......... Satt hela dagen i går också väntade på att bilreparatören skulle ringa... Å äntligen, fem i fyra så ringde han och sa att den var klar. Hejja, hejja.
Bonzo har då bestämt sig för att när det är så här kallt så ska man inte gå ut mer än högst nödvändigt. Alltså det innebär att han sover och sover och sover sedan när det inte går att hålla sig nåt mer så vill han ut och kissa och bajsa. Det gör han högst fyra steg från bron. Hela resan utanför dörren tar högst 30 sekunder. Sedan är det järnet in och rulla ihop sig i soffan igen. Han ser ganska rolig ut. Hårt hoprullad som han gör sig så ser han ut nästan som en kanelbulle.
Hela han signalerar: Skitväder, skitkyla.

Nä nu ska jag ta på mej skoteroverallen, björnskinnsmössan och yllevantarna och gå på upptäcktsfärd i bagarstugan. Det är dags att fynda i  frysen nåt ska vi ju äta nu under helgen. Kanske jag skulle ta och göra lite storkok. Sämre kan man ju hitta på en kall lördag.

Ha det gott alla


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar