torsdag 16 januari 2014

Bilrep och sånt

Hallå.

Fortfarande kring 20 grader ute. Meteorologerna pratar om att det bara ska bli kallare.
Innebär att regn, slask och ishalka är lååångt borta. Hurra.
Jag känner mej riktigt botad från plus-grader så här under vintern. Det ska vara vitt och minus annars kan det få vara.
Men det är klart hade det varit 5 - 10 grader kallt så hade det varit perfekt. Men vilka liv är perfekta jämt?

Igår var ju nu dagen när bilen skulle in igen på rep. Skulle ta nästan hela dagen. Jag har ju gjort det här nu flera gånger och det är ju superträligt.
Värsta biten av dagen är ju på morgonen. För naturligtvis vill ju bilrepet ha bilen när dom öppnar, alltså klockan 8. Sedan i två timmar som jag ska  slå ihjäl tiden till det öppnar nåt i Luleå. Fönstershoppa är inte nå trevligt alls i den staden som det alltid blåser kallt i.
Flera fina gallerior finns men se dom är stängda den tiden på morgonen.
Den här gången fick jag sällskap av både make, dotter och dotterdotter. Då blev det plötsligt ingen lång seg morgon. Vi hade ju Lindas bil att åka i så det blev ju naturligtvis ut på Storheden på morgonen. Där hade många affärer öppnat tidigt.
Blev en otroligt skojig dag med många bra inköp.Men.........
inte ska det bara vara ljusblått.
Inte fridens blev bilen klar. Så när vi väntat lääääänge, länge så blev det ändå så att vi fick lov att följa med Linda hem. Låna hennes bil så att jag kan komma mej till Boden idag och ta bussen tillbaka till Luleå. Men se nu ska jag inte fara förrän jag vet att bilen är redo för att hämtas.
Det är inte klokt vad jobbigt det är att gå i affärer.

Jag skrev ju om mina ambitioner att få en plats att arbetsträna på sist här i min blogg. Redan efter mitt andra försök så har jag fått en plats. Det är inte klokt vad saker och ting löser sig fint. Ska idag prata med chefen på ABF här i Boden. Vi ska göra upp om när vi ska träffas och göra upp planer. Men redan nu vet jag att jag har fått en arbetsträningsplats. Mera om den skriver väl jag om när jag vet vad det blir för nåt.
Den platsen kommer antagligen inte att leda till något jobb. Men jag tänkte att jag skulle bygga självförtroende under tiden jag är där.
Så är min plan.
Jag är nu otroligt smart tycker jag.

Nä men om jag skulle ta tag i dagen och göra nåt av den. Den delen av dagen som inte ska pratas med ABF och som inte ska handla om att ta mej till Luleå och förhoppningsvis få igen en hel bil.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar