onsdag 21 augusti 2013

Somna om... Inte jag.

Jag tycker jag har dålig disciplin på mej själv.
Vet inte hur många mornar jag tänker att jag ska ligga kvar i sängen och somna om lite lätt så där...
Men samma, samma varje morgon.
Vaknar, känner att jag är kissnödig. Ja det är ju klart att man inte kan ligga kvar i sängen då. På toa sitter jag och känner så vansinnigt gott det skulle vara med en kaffekopp. Ja men då gör jag väl mej en kaffekopp.
Sen på väg till baka till sängen måste jag göra ett vägval. Håll höger så hamnar du i sovrummet och sängen. Håll vänster så hamnar du vid datorn... Gissa vilken som vinner varje morgon.
Den som gissar på sängen förlorar.

Så det är de morgnarna som jag gör inlägg i min blogg. Att jag sedan gör annat medan jag skriver det gör att det kan ta mej en hel timme innan det är klart. Sånt som kokar mej en påtår, följer Bonzo på en liten walkabout runt ägorna, ibland hinner vi ner till sjön och ser om båten behöver ösar, ibland blir det bara ner mot postlådan och hämtar in tidningen
Så ska ni veta mina vänner att Monika Lundgren aldrig någonsin gillat att ligga kvar i sängen efter hon vaknat, inte ens fast det alltid ligger någon spännande bok och väntar på mej.

 Men likafullt kan jag ju känna........ Jag är ju arbetslös. Varför ska jag upp så tidigt?

Idag blir det en skogssväng för mej.
Har inte bestämt om jag ska ta svamp-korgen eller bärplockaren med mej.
Gäller att välja rätt..
Annars kan det ju gå som för Kenneth när han skulle gå och få sig blåbär till en gröt.

Idag ska jag också kolla i min presentlåda.
Har du någon presentlåda?
Ska förklara vad det är för den som ingen har.
Jag som alltid har bott på landet har ju mer än en gång blivit överraskad av att någon i min omgivning fyller år idag eller som när barnen var små och dom alltid kom ihåg att säga att de skulle på kalas just idag. 
Då är det toppen att ha en presentlåda. Alltså en låda med fynd jag gjort tidigare men inte använt. Ni vet som man kan göra ibland, man köper för att det är fint eller för att det är ett riktigt fynd. Men sen när man kommer hem så var det inte så fiffig idé. Då hamnar det i presentlådan.
På lördag ska vi på surströmmingsfest i Alträsk. Där finns det ett lotteri med ett stort prisbord. 
För att det ska ge föreningen något tillskott så måste det till skänkta priser. Å då är min presentlåda fin att fynda i.

Vad kan vi tänka att jag ska göra mer idag?
Gå och lägga mej en stund till och läsa... ?? Lät lockande men som sagt, hamnar jag i sängen så är det ett under.

Nä men just det. Kenneth fixade mej en sladd i går så då blir det nog en påtår och besök i pysselstugan en stund eller så ska jag dekopaga en stund. Har påbörjade projekt i en stor driva i ett hörn på diskbänken. Det där ordet som börjar på D har jag aldrig brytt mej om att lära mej stava, jag kör på hur det låter ungefär...

Nå men nu ska jag ta för mej av vad denna dagen kan ge.

HA det gott alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar