onsdag 14 oktober 2015

Vika en bok

Godmorgon på er.

Hundarna jag skrev om igår. Alltså grannes smitar-Huskys. Jag skrev att det blivit tyst tidigt på morgonen.......... Jag ljög.
Runt lunch när jag var ute på altanen hörde jag de skälla men då var de någon kilometer bort. Ingen aning om de kommit hem nu eller om de fortfarande roar sig själv i skogarna runt om.

I går på Tjejträffen fick vi prova att vika en bok.
Jag testade att göra nåt som kallades mjölk-krukan.


Ja men det var ganska skojigt. 
För att inte tala om vad skojiga saker jag fann att läsa om i den boken. Det handlade om hur man handskades med livsmedel i butiker. 
Den var ingen ny bok, inte alls. Den hade så många år på nacken att den inte riktigt höll att vika, bladen gick sönder. Nå men nu vet jag det. Inte för gammal bok, det får heller inte vara för ny bok de går inte heller att vika, tydligen är det så dålig kvalla i nya böcker, för styva, så de går bort när man ska vika en bok.
Det jag läste om i boken var att man aldrig, aldrig får dekorera färdig mat med råa grönsaker. Eftersom grönsaker har varit i kontakt med jorden och luften ute så innehöll de så mycket bakterier............. 
Hmmmm. Undrar om det stämmer även idag.

Det stod även i boken om hur en expedit ska förhålla sig till barn. Det stod att man aldrig får ignorera barn, det är otroligt viktigt att även de känner sig välkomna, dessutom ser det så bra ut för vuxna kunder att se att man är lika trevlig mot alla kunder.
Måste vara lika aktuellt även idag.

Men så stod det att en högt aktad butik alltid tillhandahåller små extra tjänster, som att man kan lämna in och få en knapp isydd eller lagar något litet hål, om så behövs...
Det känns inte riktigt så aktuellt......... 
Finns ju oftast inte ens knappar att köpa idag.

Nu är tvättmaskinen klar, dags att hänga tvätten. Nu ligger jag efter, har ju inte ens hunnit klä mej klart eller fått mej nå påtår.

Hoppas ni får en bra dag. Har ni som jag ett kanondag på G, så gå ut och få er lite gratis D-vitamin.

Ha det gott alla.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar