måndag 12 oktober 2015

Slut på jakten för i år.

Nu var det jagat färdigt.
Slut för i år.
Det hela avslutades med att äta tillsammans. Det blev älgfilé med råstekt potatis tillagat på muurikkan. Så himla gott.





Men som sagt nu är det över att vara praktikant i jaktlaget för denna hösten.

Så här i slutet på jaktsäsongen så fick jag låna Jimmys Gps. Så skoj. Fick hjälp med att ställa in så jag kunde följa hunden. Hela tiden. 
Så skojigt, speciellt när man hörde att hunden fått upp en älg, hundskall och dessutom kunna se hur han rör sig. Hunden kom nära, passerade tillsammans med en älgko och hennes kalv vid ett tillfälle. Nå men det hade en till fördel förutom att det var skoj. Jag var inte lika fikasugen. Hade ju inte tid för sånt.

Så här i slutet av älgjakten då det fortfarande finns mera älgkött som hänger i köttboden. Då inser jag att det är inte bara av godo när man förvandlas till en hamster varje höst. Nu är det skohorn som gäller för att få ner det sista av älgköttet. 
Men nog är det som en rikedom när man ser alla bären, svamparna, köttet, brödet, å en och annan glass. Ser fint ut men trångt i frysboxen.

På kvällen var vi förbi hos Kent som fyller år idag. Grattis mågen...
Kent visade tårtan som Linda beställt hos Maria Rutberg eller Cakezilla som hon kallar sig.  Den skulle han ha med på jobbet idag. Hoppas den är lika god som den var fin. 


Den där Cakezillan, hon kan hon. En sån härlig tårta, alldeles lagom ekivok.......

Nä men om man skulle sätta fart på dagen. Idag, på en stund så kommer Carl-Jacob och Doris, vi ska hjälpas åt att ta reda på en älgkalv som vi ska dela på...

Först påtår.

Ha det gott alla.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar