måndag 26 oktober 2015

Köttsoppan i Alträsk

Har ni nu ändrat alla klockorna?
Bodde jag själv och skulle fixa det själv så kan jag fundera hur det skulle funka. Så här dagen efter så går jag omkring och säger:
-Åhå!!! Där också har vi ju en klocka. Den är också ändrad.
 Jag känner mej så överraskad varje gång jag gör så, det är väl klart att man skulle behöva ha koll på var klockorna i ens hem finns. Men tydligen inte alltså.

För övrigt så är det en sån där helt underbar morgon här i Vändträsk. Fortfarande minusgrader men det går nog över strax.
För att inte tala om att det fortfarande är barmark. Tror aldrig att det hänt tidigare att jag kommit ihåg att bege mej ut i skogen och plocka lite mossa medan det varit grön ute. Det brukar jag komma på att det är ogjort när första snön kommer.
Men se idag blir det mossaplockning.

Helgen har varit hur bra som helst.
Den har innehållit besök på Kanis och hunnit där träffat barnbarnen. Nu var barnen igång med att leka skogsmullar så det fanns inte så mycket tid åt att prata med gamlen när de dök upp. Nå men vi fick ju kolla på ett gäng aktiva skogsmullar en stund i allafall.

Vi har varit ner och hälsa på Jimmy och hunnit gratta ett av Kenneths syskonbarnbarn som fyllde år.
Vi har joxat ute inför kommande vinter.

Bestämt att vi i år ska ha en julgran ute på altanen. Nu när vi inte har en hanhund som bara måste pinka på den varje gång han går ut och in.

Julgran tycker jag det ska vara på julen. Tala om många poäng i mysfaktor. Men bor man nu som vi, smått, smått, så är det stört omöjligt att rymma en gran inne. Klart det skulle kunna gå att ha en gran vid kaminen, men det låter väldigt barrigt i mina öron. Men att ha den utanför köksfönstret är inte heller fel. Jag får ta in en liten, liten gran i en vas bara för luktens skull.

På lördagskväll var det den årliga köttsoppan i Alträsk.
Som vanligt mycket gott.

Som vanligt väldigt närproducerat.
Ingrid och Kåres tjurkalvar fick bidra med köttet, Ingrids grönsaker fanns också i soppan. Alträsk äggen fanns med och Keckes supergoda bröd.






Kolla vilken härlig hög med pyssliga tjejer. 

Kökspersonal

Kecke lägger upp sina goa kakor. Såg ut som arraksbollar men det var det inte. Mitt i fanns det en bit plopp. Men otroligt försvinnande goa.




Kolla va!!!!! Jag vann. Två kartor med ägg..... Hurra, hurra, hurra.

Gubbar med fniss i sig...


Min vän Kicko, hon är en rolig sak, underbar och har en enormt skojigt humor. 
Minns ni när jag bad om hjälp att komma ihåg att jag skulle torka rabarber nästa sommar???..... Snabbt som ögat så hörde hon av sig... Klart hos skulle påminna mej. 
-Meeeen, alltså. Kicko har ju ännu taskigare minne än vad jag har. 
Kan aldrig gå vägen. 


Nä nu ska jag ta mej för något. Inte plocka mossa för jag väntar på ett samtal. Har jag otur så får jag vänta hela dagen. Men så kan det bli ibland.
I kväll ska jag då iväg på syjunta i Sävast. Lyckos mej.

Ha det gott alla






2 kommentarer:

  1. Vilken överraskning du kommer få då jag påminner dig hehehehe

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just nu känns som om jag tvivlar... Hoppas jag har fel för jag skulle gärna torka rabarber till sommaren

      Radera