fredag 16 oktober 2015

Första tjugan med Astrid

Hej och Godmorgon.

I går kväll när vi skulle lägga oss så kände ock lät som om det var full storm ute. Det visslade och ven. Någon gång då och då så blåste något iväg från altan med buller och bång. Tur att man inte har anlag att varar mörkrädd, för nog lät det stundtals som om någon stod och slog i husväggen.

Vadå inte anlag??????
-Hur tänkte jag nu???
Klart som korvspad att jag har varit mörkrädd, massor av mörkrädsla har jag haft.
Men det är bara att inse att ska man bo ensligt på landet så är mörkrädsla väldigt opraktiskt. Så allt efter åren gått så har jag vant mej mer och mer. Numera är det ohyggligt sällan som mörkrädslan kommit över mej. Händer ibland men numer är det väldigt sällsynt...
Tur var ju det då.
Å i går var det inget sånt. Mest bara funderingar om vad som flög iväg och vart jag skulle hitta det idag.
Men idag är allt stilla och lugnt. Kan det vara så att det rent av blir sol. Kan var så, då gäller det att hitta nåt ute att sysselsätta sig med.

Blev ju inget inlägg i bloggen igår pga orsaker.

Trots att jag hade att berätta att när jag varit iväg till Viktväktarna så kunde jag bara konstatera att jag stått helt stilla sedan förra veckan.
Förargligt men dock inte oväntat, jag känner att jag har blivit lite övermodig. Det har blivit lite för ofta jag gjort ett dumt val och stoppat i mej, sedan för att skydda mej själv så har jag inte skrivit upp på min lista vad jag gjort utan bara fort som attan förträngt. Fattar ni va dumt, som om den strategin funkar.
Dumt.

Jo men igår så kom jag på att jag tänkt tidigare att jag skulle sy en necessär av en bordstablett i tyg.

Materialet bara fanns där nere i pysselstugan.

Så i stället för att skriva blogg så gjorde jag ett försök för att se om det funkade som jag tänkt.


Ja men visst funkade det. Nu skulle jag bara haft något fler blixtlås så hade jag kunna göra en till.
Så då vet ni vad jag gjorde i går på morgonen istället för att skriva blogg.




Kolla vad jag fick i går i fiket på Röda korset. En alldeles ny Astrid. Tror bestämt att jag ska stoppa den i ett kuvert skriva dagen datum och spara. Bara för att jag kan.
Jag och Annica fick även denna vecka en härlig stund med mycket prat. Förra veckan var det ju över en sushi, den här gången fick det bli en kaffe.

Idag blir det att bära i ved och stuva bort ryggsäcken som jag har använt när jag följt på jakt. Som sagt: så ska jag nog hitta på nåt att göra ute. 

Ha det gott alla.



5 kommentarer:

  1. Mörkrädd, jo när man bor i "skogen" som vi gör du och jag så kan hjärnan få lustiga idéer.. Förr iallafall.. Nu mer funderar man mest på vad som blåste iväg och hur mycket man måste städa på morgonen och om man tar sig från gården eller om något träd blåst omkull 😜

    SvaraRadera
  2. Mörkrädd, jo när man bor i "skogen" som vi gör du och jag så kan hjärnan få lustiga idéer.. Förr iallafall.. Nu mer funderar man mest på vad som blåste iväg och hur mycket man måste städa på morgonen och om man tar sig från gården eller om något träd blåst omkull 😜

    SvaraRadera
  3. Jajja men. precis så är det. Jag har ju inga träd som kan lägga sig över infarten. Men det har ju du. Det kan ju ställa till det. Attans

    SvaraRadera
  4. Eller om man har nån elförsörjning när man vaknar så man kan få sig nå kaffe :) :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Strömlöst är ingen hit...... Inget morgonkaffe och ingen fungerande
      toa. Sånt kan förstöra hela dagen.

      Radera