söndag 18 oktober 2015

Fin svart Bubbla...

Hej på er.

Fin söndagsmorgon.
Vi startade dagen med några koppar kaffe och ett melodikryss.


Ganska skönt och avslappat när man vaknar och känner att det är flera timmar innan det händer nåt av det där som ligger på Agendan idag.
I dag är det styckning av sista älgen som gäller och naturligtvis så är det då även tillhörande städning av slaktbodan som gäller. 
Kenneth har nu farit iväg och börjat elda och dra fram vatten å då blev det alldeles ensamt här. 
Jag väntar någon timme till innan jag far iväg dit. Jag ingår ju inte i de som gör så där väldigt mycket nytta men det är ju skoj att få umgås lite.

Få se om dagen räcker till att fara och bada. Skulle varit skönt.


På fredag kom en skräckinjagande beauty hit. Nå men hon kunde då laga till köttfärssås och spagetti.

På lördag tog vi en roadtrip ner till Kenneths kusin Walton i Piteå. Där finns mycket att se. Viljas favorit bland allt spännande blev hunden Kiwi och en svart, blank, fin Bubbla med ordentliga fotsteg. Enda felet som hon såg på bilen, ja förutom att den inte hade några hjul det var att den saknade säkerhetsbälten..... 
Vilket jag då fattade varför , men se att förklara för en som inte ens har varit med i fem år..... Lite knivigt.




Först och främst var det ju ingen Bubbla, det var en tvåsitsig Cheva från 1938 Ja eller från 1939. Då behövde man inga säkerhetsbälten. Det hade ingen kommit på vad man skulle med såna till.
Walton försökte förklara att säkerheten fick sitta mellan ratten och sätet.......... ???????
Då såg jag att det var dags att lämna ämnet. Vad vi än sa så visste hon precis att det är ett måste med att sitta fastspänd med säkerhetsbälten.

Men hon gillade bilen skarpt. Dessutom var det jättestor koffert så  man fick med sig skidorna eller cykeln om man behöver det. Praktiskt.

Vem skulle inte vilja äga en sån. Den var hur fin som helst.

Ett tecken på att sommaren gick för fort är väl om man hittar en förpackning med marinerade spareribbs i frysen. Tänkte nog att de skulle grillas men se nu blev det inte så. Nu är de i ugnen i stället. Tror det blir gott. Luktar då sagolikt.
 Nu får jag nog lägga ner bloggskrivandet för idag. Det ska  tillverkas en god grönsakssoppa och så ska jag göra en pizzasallad. Det är gott att ha i kylen och passar säkert till spareribbs.
Dessutom blir det nog en skogspromenad.
Utan vare sig svampkorg eller bärhink. Den säsongen är över här nu.

Ha det gott alla



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar