tisdag 2 juni 2015

Mankells och Jimmys obotliga cancer.

Hej och hallå.

Idag är det som annorlunda.
Idag är det jag som skjutsar Kenneth till Sunderby sjukhus.
Kenneth var i går och skulle fixa terminalglasögon hos optikern. Det visade sig att han hade högt tryck i ett öga......... Eller var det i bägge. Nu blev jag osäker......... Ja men ett vet jag: Det var max två ögon det handlade om.
Hur som helst blev det en akuttid redan idag på ögonmottagningen på lasarettet och eftersom han inte vet vad man ska göra så är det bäst att ha privatchaffis med sig.
Å det är jag det som är privatchaffisen.

Alltså så jobbar jag i morgon i stället. Blir bra det. Finns så mycket glädje att hämta på det stället.... Veckans Allehanda alltså.

Jimmy berättade i går att han sett Henning Mankell på Tv och även hört honom på Radion. Där berättade Mankell att han drabbats av obotlig cancer. Precis som Jimmy. Nu sitter ju inte cancern på samma ställe, men att vara obotligt sjuk i cancer är ju samma.
Jag var ju tvungen att lyssna,
Det var skönt för Jimmy och hans mamma att höra någon klä känslan i ord. De ord som Jimmy känner igen, men Jimmy är ju ingen berömd författare som är van och proffs på att uttrycka sig, men se det är Mankell. Duktigt proffs.


Det mörker som drabbar en, den eländigt svarta känslan. Rädslan, ångesten och allt det som hör till.
Den djupa brunnen som han beskrev att han hamnade i. Den kände Jimmy igen till varje punkt.

Fattar man ju, i stort sett alla fattar. Det är bara hur jobbigt som helst. Men det var ju det där att höra ett proffs klä det i ord.

Men sedan att höra Mankell berätta om när han bestämde sig för att bli en Långtidsöverlevare var som en härlig avslutning på den berättelsen om hans liv med sin cancer.

Nu lever ju Mankell ett helt vanligt liv och känner inte av sin cancer, nu när de jobbiga cellgiftbehandlingarna är över.
Dit hoppas jag ju att Jimmy också är på väg, snart. Bara han får träna igång sin kropp och sin rygg.
Lång process med benskörhet och kompressioner är snart ett minne blott. Det tycker jag Jimmy är värd.

Nä men om jag skulle ta och samla ihop mej och se till att jag ger mej iväg. Skulle ju vara snyggt om jag inte ens var i tid för att skjutsa.

Ha det gott alla.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar