lördag 30 maj 2015

Härlig lördag blev det

Lördag kväll.

Vädret har verkligen varit på gott humör idag.
Så där alldeles lagom varmt, soligt och alldeles helt underbart.
Vi har ju varit i arbetstagen idag lite till mans, lite här och där.

Jimmy har ett projekt på gång i snickeriet där han bygger om nå "svärd" till "stora" knivar

Där emellan så går han på sorkjakt. 
Attans vad sork vi har. Jättetrist tycker jag.
 Inte så trist tycker Jimmy och Bonzo. De roar sig friskt med jakt. De har helt olik stil på jakten men den funkar för bägge. 
Jimmy smyger på dom med bössa. Pang, död. 
Bonzo han är ju en grythund så han kan hålla på att gräva hur länge som helst innan han slutligen får tag i sorken. Gnapp, död.

Jag då: Jo jag har skolat om en massa små-små blommor, klart att jag har gått runt och njutit av vitsippor och påskliljor. För visst är det så att man får inte glömma bort att njuta av allt som växer. Dessutom har jag laddat batteriet i den stora kameran. Det är nåt visst med att krypa ihop med kameran framför ansiktet och ratta på objektivet och att ta närbilder på blommorna. Mysigt.


Som sagt en alldeles perfekt dag för att vara ute i det fria och samtidigt få nåt gjort. Alla plantorna är omskolade för sista gången. Nu är det bara ner i jorden som saknas...... Men inte än. Kan ju fortfarande komma kalla, eländiga nätter,

Kenneth har också haft projekt för sig idag. Han har byggt en bro så man tar sig ut från vedhuset utan att vara tvungen att hoppa.
Fiffigt där alltså. Det har varit lite besvärligt sedan någon skottade bort den förra bro, tillsammans med snön..... Hoppla, så det kan bli. För att inte tala om när man ska ha skottkärran eller fyrhjulingen att hoppa in i vedhuset. Hmmm. Blev helt klart lättare nu.

Sen har han haft nå andra projekt för sig. I bland har han dragit iväg till skogs med fyrhjuling och motorsåg. Varit borta något tag och kommit svettig och törstig tillbaka. Ingen aning vad han sysslat med där........ 
Men om jag frågar så säger han säkert att han gjort nåt nyttigt.

Där emellan har vi slappat på altanen. Vilket perfekt altan-häng-väder alltså. 
Där ett tag kom vår sommarstugegranne och förgyllde altan-hänget med sitt sällskap. Vi hann ju förstås en runda i klorofyllet och prata om det som växer eller inte växer. Hon är som bra att ha Annica. Kan väldigt mycket om det som växer.

I går när vi var på väg hem från Jimmy så blev det som det ofta blir när vi ska ta oss från en plats till en annan......
Plötslig finns det en väg som vi aldrig har kört. Nå men det är ju snabbt avklarat. 
-Vi kör den på en gång. 
Väldigt trevlig väg men det blev samma väg tillbaka för vägen slutade vid ett hus. Men vilket väldigt vackert gårdsställe. Stoooor Norrbottensgård som låg på en höjd med en vacker utsikt över en liten älv eller en stor bäck. 

Nu står både far och son här bredvid och smaskar på den nybakta sockerkakan. Låter riktigt gott alltså. Tror jag också ska smaka.

Ha det gott alla.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar