måndag 29 december 2014

Kallt, rimfrost och krispigt ute.

Hej och God Morgon på er.

-30 grader. Hej och hå.
Det finns mycket som kan gå sönder när det är så här kallt.

I lördags så var vi och åt på ett matställe i Lillpite. Wischan. För övrig enda matstället i den byn. Eller det är ett kombo. Det är matställe, frissa och antikvitetsaffär i samma. Byggnaden har en gång i tiden varit ladugård, så det är ganska stort. Vi kände att det var lite lätt svalt där inne. Så där så att man inte la jackan nå långt bort utan nästan hade den på sig.
När vi ätit färdigt så kom en ur personalen och frågade om det smakat bra, det hade det. Sedan så undrade hon om vi frusit medan vi suttit där, jodå det hade vi ju. Då berättade hon att det gått en säkring någon gång under julhelgen. Allt vatten hade frusit i hela byggnaden. Till och med golvvärmen. Så sedan dagen innan hade man jobbat med att få upp det frysta vattnet. Just då när vi var där så hade de upptäckt att ett rör i en dusch någonstans hade gått sönder så det var präktigt blött där. Vet inte om det var inne hos frissan eller om det var i antikvitetsaffären, men iallafall så användes inte duschen till dusch utan till förråd...... Allt var präktigt blött.
Stackars dom.
Dessutom är de inte ensam om att få saker förstörda av kylan.
Bilarna mår inte heller bra.
Många drabbas.
Så nu håller vi bara tummarna att folk klarar sig utan alltför stora materiella skador. Vi får hoppas att meteorologerna har rätt: Man pratar om att till på tisdagskväll ska det vara runt noll. Känns just nu som om det är nåt jag ser fram mot......... Men jag vet precis hur jag låter om det blir blida och halka.. Gnäll, gnäll.

I gårkväll trotsade jag och maken kölden och tog bilen till grannbyn. Vi hade blivit inbjudna till Doris och Gunnar på julkaffe.  Det är bara inte sant vad folk kan det här med att baka. Det var underbart vackra fikabröd. Dessutom sagolikt gott. Därtill så var det massa olika sorter........ Sju sorters fika, jo tjena, släng dej i väggen. Ingen aning hur många sorter det var men det var massor.
Till fikat serverades sällskap av högsta kvalitet.
Tänk att ha ett kök som är så stort att man rymmer två gigantiska bord med en massa stolar runt. Å det utan att det för ett ögonblick kändes trångt på något vis.
Häftigt.
Men med två gigantiska bord med en massa människor som hade trevligt så kan ni ju tänka er hur ljudnivån var.
Tur att dom inte har grannar som blev störda.

Idag sitter jag och skriver handlingslista samtidigt som jag bloggar. Dessutom så går det åt ganska mycket tid att umgås. Är på FU idag.
Strax ska jag ut igen i kylan.
Provtagning på vårdcentralen och lunchdejta Kenneth.

Ha en bra dag alla.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar