torsdag 25 december 2014

Mitt i julen

God Jul på er.
Här behöver man inte gnälla över blida och halka. Nädå, nu är det en riktig vinter. Vitt ute, kring 20 grader kallt och absolut jättevackert.

Alldeles mitt i julen är vi ju just nu. Julafton i går och Annandagen i morgon. Alltså mitt in.

Jag och Kenneth var uppe tidigt idag. Julotta i Alträsk, you know. Det är en tillställning som jag verkligen kan gilla. Stämningsfullt och stillsamt. Lagom länge att sitta stilla. Efteråt, kaffe och underbart fika tillsammans med glada människor. Ni skulle ha varit där och smakat, bland annat fanns det  havreflarn med en underbar chokladkräm mellan. Men milde himmel så god.
Sedan hem och krypa ihop under filten och vila middag redan kl 9. Skönt.
Idag blev inte annars än tidigare år.

Dagen i går blev annars än tidigare år.
Började dagen med att Linda kom förbi med sin del av knytkalaset som vi skulle ha hemma  hos Jimmy. Hemma hos Linda så var Vilja sjuk. Febrig och hängig så dom skulle inte någonstans.
Vi lastade in i bilen och drog iväg neråt vägen, mot Jimmy. När vi nästan var framme fick vi ett sms. Jimmy kände sig inte kry. Å det var ju bara konstatera att så var fallet, vi kunde bara hålla med. Illamående, frossa och väldigt hängig. Jimmy sa att det kändes som om han börjat med denna månads cellgift-behandling. Men se det hade han inte, den skulle börjat idag.
Jimmy valde att fara in på lasarettet och ta hjälp av dom att få ordning på eländet.

Jag och Kenneth for vidare ner till Sara, Elis och Kasper. Där öppnade vi paket och fick oss både Lindas julgröt och Saras saffrans-pannacotta.
Nästa anhalt blev svägerskan och svågern i Öjebyn. Lite småprat och byta julklappar.
Tillbaka till Elis och Kasper och öppna mera julklappar.
Sedan bar det hemåt igen. Väl hemma igen så lastade vi bara om i bilen. In med julklapparna som skulle till Heden och så iväg till Vilja. Hon var verkligen risig hon också, inte bara Jimmy.
Där blev det mera julklappsöppning, Kalle och hans vänner firar jul på TV:n och så åt vi av smörgåstårtan som åkt med hela dagen i bilen. Gurkan som låg på smörgåstårtan tyckte att det varit aningen för kallt i bilen. Då vet vi det. -20 ute, då fryser gurkan i bilen.

Som sagt, en annorlunda julafton mot vad vi hade trott det skulle bli.
Men det gäller ju att vara flexibel.

Ha nu en fortsatt god jul alla


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar