lördag 27 december 2014

Planer inför nyår.

Fisk??? Vegetariskt? kött? två rätters? duka i blått? Vad ska vi dricka till? Hur många blir vi? Hur ska jag göra så att vi inte glömmer stöpa tenn-kronor i år?
Åh hur gör jag för att inte allt ska bli en trist repris för Calle och Doris.

Alltså är det någon som förstår att  jag har gått igång med att planera för nyårsaftonen?
Det är inte sant så många förslag som poppar upp i huvudet. Många..... eller de flesta passar inte alls ihop........... eller kan man servera bara efterrätter? Spelar det någon roll om man tar nyårsskumpan som fördrink?
Men se snart måste jag ju ha bestämt mej för vad det ska bli. Kan ju inte vela nå många dagar till utan snart måste jag ju skriva en handlingslista. Snart är det fantiserat klart.
Dessutom säger Bonzo att jag kan skriva: Att glömmer man att ta med sig raketer så blir han mycket belåten. Så, då har jag sagt det.

I eftermiddag hörde jag mej själv säga: att i morgon ska jag ingenstans, nu har jag rantat runt i flera dagar så nu får det vara bra.... Ja jösses vad jag kan ljuga bra. För ikväll så ringde telefonen.......... Ni är hjärtligt välkomna på kaffe i morgonkväll. Jippi alltså, vi kommer. Kommer säkert att bli väldans trevligt.

I går for jag och Kenneth till Storheden i Luleå. Alltså där det finns väldigt många affärer. Vi skulle ha skruvar och lite sånt. När vi lika så var där så sa vi att vi kan ju gå in på den nya stora sportaffären................ Men milde min tid vilken tur att vi inte skulle handla någonting, vilka köer och vilken trängsel, försökte gå igen området med reaskor för damer....
Nä men glöm det alltså.
Var det så att någon var tvungen att kliva åt sidan för att lämna plats för folk som ville gå förbi så kastades det onda ögon. Snudd på så man trodde att de fanns risk för både ett morr och ett hugg i axeln. Ja men jisses alltså.
Nå men med skruvarna i en liten påse så drog vi direkt till Djupdal. Till Calle och Doris. Kaffe och gofika tillsammans med nästan alla deras ungar å deras familjer. Många skratt och många trevliga människor. Underbart.
I går kväll ringde Rune från Mauritius. Tror att han fått en släng av hemlängtan. Det var då jätteroligt att prata med honom. Dessutom så bad han mej hälsa till alla jag träffar som han känner.
Så då alla som läser min blogg och som känner Rune.... Han hälsar.

Idag har vi varit ner till Jimmy i Lillpite. Vi har fixat jobb till Jimmy. Han har fått två lagerhyllor på plats så nu kan han få upp sina böcker. Fint som snus.
När vi var där kom Sara, Elis och Kasper. Skoj att umgås med grabbarna en stund. När vi for därifrån så mellanlandade vi på Kanis (campingen vid slalombacken)  i Älvsbyn.
Där var Kent och Vilja. De skulle se om de fick upp värmen i vagnen. När dom likaså var där så passade dom på att sova över i vagnen också.
Det var där jag påstod att jag ingenstans skulle i morgon. Fel hade jag då.

Nä men om jag skulle fortsätta med mitt fantiserande om hur jag ska arrangera nyårsafton. Tur att man inte har en make som ska bry sig. Nä jag får så gärna fantisera alldeles själv. Han vill inte bli indragen förrns det finns konkreta saker att utföra.  Vill inte bry sig i vilka ljusstakar som ska stå på bordet eller vilken färg servetterna ska ha......
Skala potatis och bygga sittbänkar.... Då är han med i matchen så att säga. Det passar mej som handen i handsken.

Ha det så gott alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar