tisdag 10 december 2013

Nice helg.

Hej och godmorgon.

Här har vi haft det kallt och lite blåsigt i några dagar. Det har bitit rejält i kinderna, så där som man inte alls velat gå ut. Idag är det ett helt annat väder. Det har snöat i natt och det är bara 5 minusgrader ute. Massor av snörök ser jag att det är när bilarna kör förbi ner på vägen.
Håller tummarna att alla kör med insidan av huvudet idag så det inte blir några olyckor i röken.

I helgen så har vi bara njutit av livet:
Inga-Lill kom mer och hade Kero med på fredagskväll. Vi åt gott kryddat med en rejäl nypa julstämning. Eller vad sägs om revbensspjäll med potatis och grönsaker och till efterrätt pepparkakor med blåmögelost och glögg. Våran vana troget så åt i nog så mycket så vi blev sittandes vid köksbordet resten av kvällen... Nå men vad gjorde det, det blev en superhärlig kväll med mycket prat och mycket skratt. Vi mådde så himla gott.
På lördag drog vi iväg ut och gjorde Boden. Främsta siktet var inställt på den begagnade marknaden: Pingstkyrkan, Röda korset, återvinningen och Loppishuset. Det tog sin lilla tid men små fynd gjorde vi här och där.. Tyvärr så har inte Veckans allehanda fattat att det är julrusch så man hade valt att ha stängt... Konstigt...

Mitt på lördagen så for Inga-Lill hem igen. Hon skulle till dottern och dela grisköttet som hon hämtat här.

Vi fick besök av Annica och Mathias en stund, trevligt mycket trevligt.

Sedan var det dags att kamma luggen och göra sig klar för julkonserten på Pingstkyrkan.
I bland är ju livet lite konstigt: Vi har verkligt toppengrannar, men se, vi umgås inte. Jo men det var ju just det vi gjorde på lördagskväll.
Så här är det: att vi umgås en kväll per år å det är just kvällen då julkonserten på pingtskyrkan är. Anita, grannen alltså, hon skaffar biljetter och så följs vi och lyssnar och tittar och berörs. Sedan är det vrålfika hos Anita och Johannes. I år hade Anita tänkt till och bjudit in grannarna från andra sidan sjön också. Så då fick vi umgås med dom också. Som sagt en riktigt trevlig kväll.

Vänta...

Så, nu är jag här igen. Kom just ihåg att det var adventskalendern på tv:n. Ganska skojig att titta på.

Lite bilder:
 Kenneth och Inga-Lill. Konstnärligt fångad på samma bild men inte i samma rum. =)

 Kenneth med grannarna  från andra sidan sjön, Birgit och Brage.

 Jag med Anita och Johannes i väntan på att konserten ska börja.

 En bild från barnkören och en del av vuxenkören. Impad att man får barnen att stå still och verkligen vara med under hela konserten. Impad av vilka sångare som finns i Boden. Bland annat så var "Oh helga natt" var ju med och jag hade rysningar över hela kroppen. Sååå vackert.

 Här är det arbete som ska fördelas mellan olika änglar, ni vet ju att någon skulle ju ner och berätta för Maria och Josef det där komplicerade att Maria var med barn utan att Josef var pappa och utan att Maria varit otrogen......
Dessutom var det lite andra uppdrag så där vid Jesus födelse. Om vi säger så: att alla änglar var inte så angelägna om att vara tvungna att utföra något av jobben...  Fniss.

 Här firar jag och Kenneth andra advent på samma sätt som förra helgen. Med tända ljus, melodikrysset på datorn och min stickning..

Här myser mina sambos med varandra.

Nä men nu ska jag ta och göra lite saker innan min frissa dyker upp. Jag har det ohyggligt beviljat med ambulerande frisör...

Ha det gott alla...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar