måndag 16 december 2013

Glögg och julbord

Så då var det vardag igen.
Nu minsann är det inte länge till jul.

Märks tydligt för man kan räkna på en hands fingrar hur många dagar som man har på sig att göra julklapparna färdig. Det var ju det där men att kunna ge bort några hemmagjorda klappar i år, känns som om jag ligger dåligt till i planeringen..Tänkte då sådana dagar när man inte ska och lämna in bilen i Luleå eller besöka vårdinrättningar eller annat som tar så mycket tid i anspråk ..

Nå men nu tar vi sakerna i sin rätta ordning. Historiken först:
Glöggprovning del 2 här på fredagskväll.
Förra gången vi testade så hann vi sätta i oss 14 olika innan vi besinnade oss. Så till denna gången så hade vi bestämt att 8 sorter är max.... Funkade det??? Nähä, men efter 11 sa vi att: STOPP nu får det räcka. Hade det inte varit för alla goda ostar och annat tilltugg så hade det aldrig gott att dricka så mycket sött. Roligt gäng med mycket skratt. Detta måste bara bli en tradition.... Så himla skoj

Massor av goda sorter hade vi. Inte ett enda bottennapp.

5 av 7 gav Herrljungas Mocca Choklad högsta betyget.
på andra plats kom Vildmarksglöggen från Muddus.
som trea blev det delad plats mellan Morbergs alkoholfria och det som bara hette Glögg, Fic och conjak (inköpt på Önska)

Högsta betyget av glögg med alkohol i blev Ripa.
 Här är det delar av panelen (Kenneth, Kicko och Doris) som verkar vara lite fundersam över om man ska ta sig ett litet tilltugg innan nästa mugg med glögg.
 Då var det andra sidan av panel-bordet: Calle, Catarina och Doris

 Vi hade även denna gången gott om glögg.

 Ante och lilla knähunden Allie tillhörde också glögg-panelen. Ante alltså inte,  Allie

 Som ni ser så är det på fullaste allvar som vi genomför testen. Det skrivs minnesanteckningar och bedöms på hög nivå.
 Så här såg lunchtallriken ut dagen efter. En äggröra med diverse rester från glöggprovar-kvällen

 Här då så har jag förflyttat mej till Kaptensgårdem i går på julbord. Det var lika trivsamt som jag hoppats på. Massa god hemlagad mat, mysig miljö med andra ord toppen.
Hade med stora delar av familjen. Sara, Elis och Kasper saknades. Dom är ju i Spanien och badar.
 Jimmy och Kenneth 

 Linda, Vilja och Kent.. 
Tänk att den lilla Vilja och pappa Kent som båda har så mycket spring i benen klarade av en middag på närmare två timmar.

 Delar av efterrättsbordet. Det var inte sant så mycket gott som fanns. Allt från efterrätter som Ris a la malta och chokladpudding till alla möjliga godisar och kakor.
 Här är det en bild på bordet med kallskuret. Vänster sida med alla möjliga sillar och andra fiskar. Höger sida med alla spännande köttbitar, Allt från väldigt traditionella bitar av gris, nöt och ren till bäverkorv, björnstek och allt möjligt vilt. Jimmy fick en bit hagel i sin bit gravad /pippi) tror det var and eller nåt sånt. Sedan fanns det ju då bord med massa varmrätter och ett bord med supergoda ostar och marmelader och olika sorter honung. Ett helt bord med gott bröd fanns också förståss. Som sagt det tog oss två timmar att hinna smaka av så mycket som möjligt innan vi sprack.
Nöjda och mätta ställde gänget upp på en gruppbild innan vi ställde kosan hemåt.
Kaptensgården var ett ställe att rekommendera.

Nå nu ska jag ta tag i det här med "inte riktigt klara julklappar"
Men en påtår först.

Ha det gott alla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar