torsdag 10 september 2015

Grannvädersdag

Hallojsan.

Torsdag morgon, lika vacker väder som vi vant oss med under senare delen av sommaren.

I går var det ingen älgjakt som jag skrev igår. Nä då blev det för makarna Lundgren att idka lite hemma-vård. Ni vet: Köra en tvättmaskin, förbereda lite mat, klippa lite gräs, skura upp diskbänken, sly-röjning, picknick, Se över kläderna till nästa gång det ska jagas. (läs fredag).
Ja men ni förstår vad jag menar.


Dessutom hann vi med att bli bortbjuden på lunch, halstrad strömming..... Men mmmmm.
Jag hann klippa både Kenneth och Kjell.
Dessutom hann jag med en ordentlig skogspromenad..... Lycka..... Promenaden  var en boost, sedan så fick jag en rejäl bonus.... Första gången jag hittade lite mera kantareller. Så där att det kom sig över kilos-sträcket när jag vägde svamparna....... Himla skoj.
Mindre skoj var att jag saknade Bonzo nåt vansinnigt.
Inte är det lika skoj att skogsvandra utan hund. Där jag gick i skogen och bara saknade så innerligt. Borta ur mitt minne var alla gånger Bonzo lämnat mej och bara remmat iväg och skapat egna spännande upptåg.
Ytterligare en mindre bra sak hände. När jag började hitta kantareller och fick lite tyngd i korgen.... Sablar , jag hade tagit den korgen som hade trasigt handtag... Där gick jag i skogen och såg ut precis som  klippt från en Amerikans film. Ni vet där man bär på en stor papperspåse utan handtag..
Jopp så kändes det. Lite opraktiskt blev det.
Nå men nu är ju handtaget kvar i skogen så jag kommer aldrig att råka få med mej den korgen igen.

Blåsorna, eller som Doktorn säger Eksem, blir bara fler och fler. Nu har jag en massa både i ansiktet, håret, armbågar, underarmarna, knän, skinkorna och på  händerna. Elaka saker som kliar och gör grinigt ont.
Fingret går inte vika ihop mer än så här.... Doktorn har ingen aning vad det är.... Han skulle rådfråga min Diabetes läkare om det kunde bero på någon av mina mediciner. 
Känns inte skojigt. 


Jaha, då var det då det här med Vikt Väktarna...
Efter första veckan så hade jag gått upp 4 hekto..... Rejält besviken. Har ställt mej bakom den åtalades bänk... Här ska alla dolda fel fram.
En sak som jag vet inte funkar för mej... Skita i att skriva upp det jag äter, det är inte klokt vad jag kan lura mej själv och bara råka glömma bort.
Så nu blir det att inte ens provsmaka maten medan jag lagar utan att skriva upp.

Sen så blir det att tänka till när det gäller det jag har i ryggsäcken när jag följer på jakt.
Men hur jag ska göra för att hålla mej från att äta något till kaffet när det är kolsvart och kallt ute?
Det går att lösa, det vet jag men det krävs en plan...

Å ingen har jag att skylla på ..........Suck..

Nä men om jag skulle ta tag i sker och ting....
Rensa lite kantareller å sånt.

Ha det gott alla.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar