söndag 11 januari 2015

Nya grannar

Å med ett tjoff så blev vi många fler i Vändträsk.

Vi har ju länge bott granne med bara tomma hus. Ödegård till vänster, ödegård till höger och ödegård åt höger men på andra sidan vägen.
Nå men så här i höst så flyttade Dragomir in i Annettes hus som då stått tomt något år. Hejja.

Dragomir har under julen varit hem till Bulgarien och hälsat på sin mamma och pappa så då har Kenneth agerat husvakt. Det har gått himla bra.
Nu är då Dragomir tillbaka efter sin semester, med sig tillbaka har han dottern Natalia och hennes pojkvän Ivan. Tanken är att ungdomarna ska stanna.
Häftigt va. Tre grannar så där bara, tjoff.
Vi blev bjudna på kaffe där i dag. Så vi fick träffas allihop. Kan ju bara berätta att där blandades alla möjliga språk. Dragomir pratade svenska med mej, Kenneth och med Natalia. Hon kunde lite svenska så det var bara träna på. Själv svarade hon engelska. Natalia har varit till Sverige tidigare några gånger och hälsat på sin pappa, därför kunde hon lite svenska. Ivan kunde ingen svenska och ingen engelska så där var det Bulgariska som gällde. Tur att det fanns tolkar.
Skojigt hade vi. Dessutom blev vi bjudna på spännande goa saker som kom med direkt-import så att säga.

För övrigt har denna helgen varit kall. Kall och dessutom blåsig och snöig. Brukar inte vara alltihop på en gång men så har det varit i helgen.
I går for vi en sväng till Jimmy. Vi passade på och kolla om det blivit några förändringar på Lillpites matställe: Vischan, nu när det fått nya ägare. Men det var bara marginella skillnader, nån soffa som plockats bort, någon vägg som var målad. Som sagt ingen större skillnad.
Maten var samma goa.
Sen så har det inte hänt så mycket raffel här inte. I morgon är det ju vardag. Så då ska jag ju iväg till FU (folkuniversitetet) I morgon blir det storsatsning på släktforskningen.
På kvällen är det dags för syjuntan. Som jag längtat, det är hur länge som helst sedan vi träffades senast.

Ha det gott alla


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar