lördag 17 januari 2015

Bonzo var som annorlunda

I går när jag klev upp så var Bonzo annorlunda än han brukar vara.
I vanliga fall så är han ju uppe Kenneth på morgonen och äter sin frukost och gör bort sitt morgon-pinkande. Så även i går.
Nå, när jag då brukar kliva upp en ½ - 1 timme senare så brukar Bonzo vara djupt i sin förmiddagsvila.
Men se inte i går.
När jag klev upp så låg Bonzo på Soff-ryggstödet och hade fullt span genom fönstret...... Rakt ut i mörkret.
I flera timmar dum-stirrade han ut genom fönstret.
Jag provade kika tillsammans med honom..... Såg inget.
Kollade om han ville ut.... Inte det.
Hela dag var det så. Bonzo ville ligga och stirra ut genom fönstret (på absolut ingenting) men ville definitivt inte ut. Med en hals lika lång som på en giraff.
När Kenneth kom hem på kvällen berättade jag att Bonzo betett sig konstigt hela dagen. Kenneth berättade att på morgonen när han släppte ut honom så hade Bonzo haft jättebråttom bort till fågelbordet. Men sedan bara snabbpinkat och rusta in igen. Inga konstigheter där inte. Rutinen var precis som den brukar. Eller om han nu tänkte till så hade ju inte Bonzo sin vana trogen räjsat upp i sängen igen utan lagt sig på soff-ryggstödet. Konstigt.

Det hade ju snöat präktigt så efter maten så tog Kenneth traktorn och skottade bort allt det som fallit både hon oss och hos grannarna.
Då upptäckte Kenneth vad som hållit Bonzo så intresserad hela dagen. Älgar......... De har varit ut på promenad mellan oss och vägen. Skulle tro att Bonzo såg eller kände av  dom när han var ut så sin morgonpromenad.
Bonzo tycker att det är som skönt att vara inne när det är så stora djur på gården. Hade jag bara använt insida av huvudet så hade jag kunnat räkna ut hur läget var.
Älgar och Hästar tycker Bonzo är läskiga djur. Jag har försökt berätta att björnar det är djur som man ska akta sig för. Men se då är vi väldigt oense. Björnar säger Bonzo: är skojiga saker.
Visserligen har Bonzo bara träffat på tre björnar i sitt liv, två av dom var döda, den tredje var väldigt lekfull.
Ja just det ja........... Hur vet jag det? Vi har ju många björnar i skogen härikring han kan ju ha träffat björnar många gånger utan att jag vet om det.
Nåväl, det var då inget kroppsligt fel på jycken fast han betedde som väldigt annorlunda. Det är ju bra.

Sist jag skrev så skrev jag att bokbussen var på väg denna veckan. Men milde min tid så fel jag hade. Det är ju nästa vecka den kommer. Nå men då får jag ju längta igen då.

Idag blir det födelsedags-kalas i Djupdal, för övrig verkar helgens agenda väldigt tom........ Än så länge, antagligen kommer vi att fylla den med annat. Just det ja, strax är det ju melodikrysset.

Dags för kaffe och fram med krysset.

HA det gott alla.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar