söndag 31 augusti 2014

Skördemarknad med getingar

Jag och Annica gjorde en svamp-plockar sväng tidigare i veckan. Blev lite glest i svampkorgen och det blev lite tomt i hundkopplet också. Men det har ju jag berättat sedan tidigare. Däremot nu när jag skulle tömma kameran på bilder så hittade jag en bild från fikahänget på Annicas altan.
Riktigt mysig stund. Men det mesta av fikat verkar vara slut...

I fredags kom hela Öjeby-familjer hit.
Vi hade ju den otroligt trevliga skördemarknaden att locka med. Mysig fredagskväll med massa prat. Toppendag på marknaden på lördag.
Frånsett alla getingar. Alltså, överallt var det massor av getingar.  De stackare som hade nåt ätbart att sälja dom blev riktigt attackerade. För att inte tala när man själv försökte sig på att stoppa nåt i munnen eller att dricka nåt. Gällde att vara uppmärksam så man inte fick in ett tjog med getingar också.
Men en härlig dag blev det med kalas väder ute. Strålande sol, varmt och hög luft. Så ljuvligt, likt en toppendag på sommaren.
Bilderna är från i går när vi intog middagen ute vid en öppna elden.




Tänk att alltid ha en kompis att buckla på. 
Men akta dig när dom går ihop för att försvara varandra. Då du, då får man på pälsen vill jag lova.

Jag och Kenneth har inte hunnit mycket idag. Det har blivit morgonkaffe och melodikrysset. Tur vi får bestämma själv när vi vill lyssna. Annars skulle det inte vara ofta vi kunde vara med på lördagar kl 10. Då är ju helgen i gång på riktigt och det gäller att hinna med så mycket som möjligt. Både nytta och nöje.
 Tummen upp för radion i datorn. Gick bra att lösa idag. Nemas problemas.
 Just nu städar Kenneth upp fyrhjulingen inför årets älgjakt. Hur han nu tänkte??? 
Är det någon gång den blir skitig så nog är det under jakten. Inte klokt hur man kan fastna ute i lera, skog och morän med en sådan farkost.

Nä men om man skulle ta tag i dagen. 
Verkar som om vi far på folkrce idag. Kan bli alldeles perfekt sysselsättning. Det verkar bli en kanondag i dag också.

Ha det gott alla...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar