fredag 1 augusti 2014

Riktiga konstverk stulna.

Tänk vad folk är fräck. Tyvärr inte positivt fräck, för sånt kan ju vara skojigt.
Men inte trist fräck
Våran kompis Stig ska ju tillsammans med släkt och vänner försöka göra en genuint trevlig dag i Mjedsjön på lördag. Dom har ju gjort det i fjol och det visade sig bli en toppendag.
Där ställer man till med paltservering, mackor, levandes musik, fika, försäljning av allehanda slag. Dessutom är det ju loppis.
Ni kan ju tro att det är en massa förberedelser innan, för att allt ska klaffa.
Man har gjort stora fina skyltar som man ställt upp lite här och där så folk ska få se vad som är på gång. Även så folk hittar till Mjedsjön.

Nu till det tråkiga.......... Någon knycker skyltarna. Det är stora skyltar så det är inget man rycker upp och stoppar på sig.
Flera skyltar har försvunnit...... Varför????
Tror inte att det är för att dom tycker att dom är så särskilt fina så att man vill ta hem dom och ställa upp i trädgården.


Men skulle det nu vara så att ni ser några  sådana här skylt i någons trädgård eller i någons vardagsrum bredvid storbilds-Tv:n. då vet ni. Man tyckte att de var så vansinnigt fina att man inte kunde låta de står kvar.

Nå men annars då? Vad gör jag om dagarna??
Mycket tid går åt att plocka ihop loppis-grejor för det är klart att jag ska försöka sälja grejor på loppisen.... Den den loppisen ni vet med så himla vackra, åtråvärda skyltar.
Vi, jag och Bonzo går på promenader, nu har jag ändrat rutten, blir som mer åt skogshållet i stället för ner till sjön... Vill ju som kolla om det blir svamp och bär....
Prognosen så här långt:
-Blåbär som är så små att det inte är värt att dra med sig bärplockaren, dom är åt pepparns för små. Ja men just det, så fyndig jag var men det är precis så det är. 
Blåbären är stora som pepparkorn.

-Svamparna lyser med sin frånvaro, för torrt. Det räcker inte med någon kort åskskur utan det måste komma massa regn.
Eller vad skriver jag:?? Slutat gå ner till sjön, men skulle inte tro det. Det är ju så varmt ute fortfarande om dagarna. Inte nu 32 grader som de sista veckorna, men rejäla 25 grader. Så nog är det skönt att bege sig ner och svalka fötterna.
Dessutom kan jag nu inte skryta med att det blåser och fläktar här. Nå har man nu bestämt sig för att bo i en glänta i skogen så är det otroligt visset med några svalkande fläktar.

Idag är det första augusti... Det innebär i vanlig ordning att vi missade vår bröllopsdag igår. Av de 33 åren vi varit gifta så är det inte ofta vi kommit ihåg det på rätt dag.
Numera har vi ju Elis födelsedag att komma ihåg samma dag så det händer oftare nu att vi inte helt glömmer bröllopsdagen. Men i år så firade vi ju Elis redan den tjugosjätte, så poff var vår dag borta ur tankarna.
 Eller kring 21.00 i går kväll kom vi ihåg det när vi satt här runt bordet och drack kaffe med Calle och Doris. Men det var så dags det då.

Nä men om jag skulle ta tag i dagen och se till att det händer nåt. Tror jag börjar i vanlig ordning med mera kaffe. Men sen så.......

Ha det gott alla.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar