onsdag 14 maj 2014

Veckohandla

Hejsan.
Sen men ändå, nu så är jag här.
Startade dagen med att veckohandla.

I Boden så finns flera stora mataffärer. Alla har någon sida som är bättre än de övriga matvaruaffärerna.
För oss är det märket på falukorven som styr.
Den finns på två affärer. Men tyvärr så händer det att man går tomhänt ifrån den ena ganska ofta. Innebär att man likafullt måste på nästa affär som då ligger i bortre delen av Boden.
Så som ni kan räkna ut så börjar man direkt på den affären som ligger längst bort, men som då alltid har denna falukorv hemma.
Men idag blev jag kraftfullt irriterad. Falukorven fanns men sen: Det som fanns som extrapris i veckobladet lyste med tomma hyllor. Mycket av det som fanns på min lapp var också slut. Säkert en tredjedel av det jag tänk handla gick bort eftersom det bara gapade tomma hyllor.
Precis detta satt jag och Doris och pratade om i helgen: Det är en ny ägare av butiken, men vad vi kan förstå så är det i stor sett samma personal.
Men det måste finnas ledtrådar hur mycket man beställer hem, vecka för vecka. Hur kan detta hända?? Dessutom så byggs det för fullt ett Willys på andra sidan gatan. Kan bli kärvt för vår korvleverantör.

Dessutom så försöker jag vara en uppmärksam konsument. Älskar närproducerat. Men vissa saker går ju inte att fixa här i norra Sverige. Idag fick jag en snabb lektion om Apelsiner av Ullis. Tog jag till mej direkt.
Så här är det: Afrikanska apelsiner sprutas hårt, vilket är ett elände för de stackare som ska gå omkring och plocka mina apelsiner. Apelsiner från Spanien sprutas mycket mindre, hurra, dessutom är dom mycket godare denna årstiden.

För att inte tala om gris-kött från Danmark... Kommer aldrig mer in i detta hus.

Just det. Måste ju berätta slutet på min handlingstur. Präktigt sur kom jag till kassan med två fulla påsar i stället för tre som det skulle varit om jag hittat allt.
Jag använder ju en sån där själv-scannings-grej.
Idag blev det dax för avstämning. Det var verkligen länge sedan det hände senast.
Plötsligt så var det ju inte så eländigt att bara blocka upp varorna från dessa två kassar......... Dom hade ju kunnat vara tre. Så, det blev ju lite skojigare.
Sen var det bara att åka på nästa butik och komplettera. Så nu är jag hemma igen och varorna är på plats i kyl och frys.

Ha det gott alla..

1 kommentar:

  1. Hej Monika... Roliga kommentarer, du är en riktig kåsör :) Om jag blir avstämd på Quantum så låter jag tjejen tömma mina kassar, mina artros händer orkar bara inte, det blir nog att fylla dom. Ska bli intressant när Willys öppnar. Ha de bra Monika!

    SvaraRadera