torsdag 13 februari 2014

Datorn har frisknat till

Men äntligen.
Tänk vad vilsen jag kan bli av att ha datorn sjuk. Å sen sjuk i många dagar.
Dessutom tar det ju så länge för mej att förstå att det inte är ett förarfel utan att det faktiskt är hos bredbandsleverantören som felet sitter.
Nå men förklaringen kom i går kväll när Kjell var hit.
Plötsligt säger han.; Nåå är ni också utan internet??
Sååå förlösande att veta att hela byn drabbats av samma elände och inte bara jag. För som sagt Telia dom bara säger att det måste vara hos mej som felet sitter.
Himla svammel. Dom visste att felet inte var hos mej. Modemen i alla husen kan inte gå sönder samtidigt. Stackars människor som ska sitta och försvara sig och företaget per telefon när man ringer in och är arg och oroligt.
Skitföretag som utsätter sina arbetare för sån skit.
Så, då har jag varit klart upprörd för hur Telia behandlar sin personal och sina kunder.

Tänkte här i veckan att jag skulle köpa mej en vacker tulpanbukett....... Antingen är det så att alla andra greppar samma färg som jag vill ha (alltså är mina färger alltid slut) eller så är jag omodern. Tulpaner ska vara gul, orange, vit eller röd, tycker jag.  Inte rosa eller lila, nä se då får det vara.
Den här lilla raringen fick följa hem i stället. Den riktigt lyser på bordet. Som en liten extra sol.
Liten men stor vårstämningshöjare.


Kolla vad som låg i brevlådan när vi kom hem igår. En bok. Ingen adress och ingen avsändare. Det är med andra ord någon vänlig människa som tyckte att vi behövde den. Tänkte att jag skulle inte börja läsa i den innan jag läst ut boken jag har på nattduksbordet.......... Kunde jag hålla mej??? Icke sa Nicke. Den hade jag i ena handen medan jag lagade mat. Intressanta historier.


Som om inte det var nog med lektyr för en dag så hade Kjell med sig en hög med tidningar i går när han kom. Det är en cirkulation av tidningar i våran by. Det byts hit och dit. Helt perfekt. Så när han for härifrån så hade han en redig bunt med Land med sig. Vet ju att dom inte stannar där utan går vidare till andra sidan sjön. Å förresten så är det nog därifrån mina tidningar kommer för jag tvivlar på att Kjell köper Hemmets Journal.



Å vad tycker jag om vädret???
I dag är det så där helt underbart väder ute. Någon grader kallt, precis så att snögubbarna trivs.Visserligen har det i ett par dagar varit på fel sida om nollstrecket så snögubbarna har drabbats av ryggskott och nackspärra. Men som sagt idag är vädret helt perfekt.

Denna dagen ska jag njuta av att vara hemma. Har flängt runt som ett skållat troll i flera dagar. Men idag blir det hemma vid. Utom då våran skogspromenad förstås.
Jag ska hinna så mycket tänkte jag. Laga en massa mat, hålla ett öga på OS, läsa i min duktigt spännande bok, göra ett pass i lillstugan, ringa vårdcentralen. Verkar jag satt ribban för högt idag????... Nä men jag tror att det blir en bra dag.
Men till att börja med så ska jag försöka få på mej nå kläder och dricka en till kopp kaffe. Sen sätter vi igång.

Ha det gott alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar