tisdag 29 november 2016

Dagarna rullar fram.

Men idag är vädret som lite busigt.
Hörde på radion att det är varning för väldigt halt väder under dagen.
Och nog fattar jag att det kan blir ruggigt halt med det här vädret. Eller vad tror ni?: Det är 7 grader kallt och det kommer rejäla regnskurar lite då och då.

Tidigt på morgonen for jag iväg för att få detta kvartals dos av kortison-droppet. Blev inget Mabthera denna gången. Igen har jag för dåliga värden för att man ska kunna ge det.
Nu ska man ta sig en funderare om jag helt ska sluta med medicineringen eller om man måste ta reda på varför min kropp signalerar att det pågår en infektion någonstans.
Nå hur det blir med det får vi ju se.

Men nu känns det att jag fått en hästkur med kortison. Hyperaktiv någonstans i huvudet. Men resten av kroppen är helt nöjd med att sitta helt stilla och bara låta hjärnan arbeta.


Men som sagt, dag ett av två med dropp är nu avklarat. Å inte halkade jag av vägen mellan här hemma och sjukhuset. Finns mycket i livet att glädjas åt. Gäller att ha rätt ögon på, de positiva.

Jag fortsätter att var positiv en stund känner att det gör som gott i magen och överallt.

Kolla vad Bodensia, ett stort hotell här i Boden, ordnar tillsammans med Bodens kommun, socialtjänsten, individ och familjeomsorgen. Klart att vi måste vara med. Så himla bra. Våran insats blir några julklappar till några tonåringar. Å helt plötsligt så köper vi julklappar till mindre barn också.


I går var det en sån här dag som innehöll massa rantande:

- Det var jag som skulle till tandläkaren
- Kenneth skulle till jobbet med läkarintyget
Det var på förmiddagen. 
På eftermiddagen: 
- Jag som skulle ta provet för Waranet
- Kenneth hade tid för att ta influensa-vaccinet.
Sist igår hade Mara tid hos sin frissa, Ulrica.
Mara har världens bästa frissa, hon tar sig tid med oss, hon bemödar sig verkligen för att göra sig ledig så vi kan komma.
 Ulrica är så himla duktigt............ Se själv. 


Bilden har jag lånat av Ulrica.

Ulrica ordnade även med manikyr och pedikyr. Som kronan på verket blev det också tandstens-skrapning.

 Så nu är lilla prinsessan redo för julen.

Just det..... Innan vi for iväg till Ulrica så kom Linda, Kent och Vilja. De fixade middag åt oss.


JA nu var väl inte Vilja så delaktig i matlagningen. Där var det mera julpyntande av sig själv och av morfar.


Vi blev bjudna på Lasange. Det är inte klokt vad jag tycker om lasange, men jag tycker att det är ganska gormigt och kladdigt att göra. Dessutom vet jag att Linda gör väärldens godaste. Så jag kan lugnt vänta. Jag vet att hon förbarmar sig över oss och bjuder in oss när det vankas Lasange hemma hos Ringströms. Men den här gången blev det ett steg lyxigare. Hemlagat hemma hos oss. Gissa vem som fick resterna till lunch idag.....😃
Lyckos oss.

I söndags var Sara, Elis och Kasper hit och bjöd på nybakat. Lussekatter. Himla gott, det med. Gillar att bli bjuden.
Tror jag att jag sagt det tidigare vid något tillfälle..

Vi fick iallafall ihop planeringen inför julen. Vem vill ha vad i julklapp? Vad ska var och en ta med sig till knytkalaset på julafton?  Vi är ju sedan tidigare bjudna till Sara och grabbarna på julafton. Så det blir så mysigt, många som tjoar efter mormor, farmor, mamma, faster, moster, farbror, pappa, morfar och farfar.  Det kommer att var kusiner hit och kusinen dit. Trångt och skojigt blir det.

Kenneth då? funderar ni väl. Hur mår han??

Enligt mej så ser han piggare ut.
Stillsam, lite fåordig. Inget ovanligt med det. Det är ju inte han som vimsar runt mest eller snackar mest i denna familjen. Nu är han nog ännu mera stillsam och fåordig.
Han gör just nu som katterna och hundarna. Då menar jag inte kattungarna och valparna, nä mera som gammelkissen och gammelvovven.
Är vaken och är med när det händer nåt av värde, annars sover han.
Jag gillar att han sover, tror att han återhämtar sig bra så länge han har förmågan att vila.

Själv är han redigt bekymrad över att han helst sover större delen av dagen. Men det är ju inte mycket man kan göra åt det. Egentligen  bara att gilla läget och tro att det ordnar upp sig.

Nä men nu ska jag kanske göra nåt nyttigt....'

Förbereda kvällen middag kanske. De blir soppa. Kantarellsoppa. 

Ha det gott alla.





1 kommentar:

  1. Vilken dag ni har haft Monika! Att du bara hinner/orkar :) Glad att Kenneth repar sig. Så roligt och positivt att läsa din blogg, kram på dig <3

    SvaraRadera