söndag 29 juni 2014

Kyrkmarknad å sånt

Söndag kväll. Allt stilla och lugnt.
Bra helg. Riktigt bra helg alltså.
På fredag eftermiddag for vi ut till Calles och Doris stuga. Där var det gott om trevligt folk. Ja då Värden och Värdinnan var där men även Elisabeth, Amanda, Anna, Signe och Edvin var där. Gott om prat och många skratt.
På lördag for vi ner till Piteå. Tanken tidigare i veckan var att hämta Jimmy från lassa så han skulle få permis över lördagen. Men väldigt tveksamma var vi allt när vi for ner. Dagen före alltså på fredagen hade Jimmy nästan hela dagen varit i sängen med otroliga ryggsmärtor. Så vi var väldigt tveksamma om det skulle bli någon permis för Jimmy.
Men jodå, när vi kom ner så var han redo att bege sig ut på äventyr. Med fickorna fulla med smärtlindring.

Men ni skulle ha känt lukten i Jimmys rum....... Kurr i magen.
 På fredag hade nämligen Linda och Kent haft med sig en bit Lillpite-rökt fläsk till Jimmy, Det luktade gudomligt.

När vi så kom till Öjebyn så blev det date med resten av Jimmys familj och gemensam promenad till Öjebyns Kyrkmarknaden. Den så viktiga, årliga begivenheten för familjen Lundgren.
Där blev vi i 4 timmar.
Det var så himla skoj. Vi träffade massor av trevliga människor. Det ska vi väl villigt erkänna att just shoppandet blev en bisyssla. Det var träffa och prata med folk som blev den stora behållningen.
Här är ett av alla möten.
Här ser ni från vänster Kenneths syskonbarn, Malin åsså är det ju Kenneth och Jimmy. 
Å glada miner.
Elis och Kasper vet precis vad det är som är den stora behållningen på kyrkmarknaden: Men hoppborgen förstås. Så det var ju enkelt, grabbarna såg vi som bara till när vi sammanstrålade och fick oss nåt i magen.

Nå men även roliga dagar tar slut. Jimmy var ganska nöjd när han såg sjukhussängen igen. 
Bra dag............... men jobbig.
Efter det var vi till Sara och fick oss gofika och Kaffe innan det var dax att bege oss hem.

Väl hemma så kom Vilja ut till oss. Eller en liten prinsessa var det ju som kom:



 Föräldrarna skulle på nå festligheter. Blev inte så mycket gjort på lördagskväll. Lite lördagsgodis, lite läsa en bok, kvälls fika och tandborstning så var det gonatt med flickan. 
Visst kan Bonzo göra sig riktigt stilig när han tigger godis av Vilja?.

Söndagsmorgon men tala om att sommaren kom över en natt. Varmt och härligt. 
Efter vi pratat med Jimmy och fått höra att det kändes nog ganska bra efter gårdagen så packade vi matsäckskorgen och for ut med båten
Tänk att få tillåta sig att vara bakom flötet......... Tala om rogivande. Härligt alltså.


Till Viljas stora förskräckelse och förtjusning så fick hon en fisk. Liten var den, men otroligt spännande att överhuvudtaget vara så nära en sprattlande fisk. Tur att moppe satt nära när det hände.

Som sagt en väldigt bra helg...... Väldigt bra.

Så här ikväll kan vi dessutom bara konstatera att sommarvärmen har kommit, så även Scwiidan eller heter det svidan. Ja men ni vet små och ettriga och tar stora tuggor så blodet rinner........ Eller nästan i allafall.

Ha det gott alla.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar