torsdag 19 juni 2014

Dagen före midsommarafton

Hejsan på er.
I går var jag och gjorde veckohandlingen. Jösses vad folk. Alla verkar bara ska äta i midsommar. I och för sig med den väderprognosen så blir det nog det. Sitta inne och äta.
Men pratar om både regn och kallt.
Tänk jag minns en annan midsommar när det var himla kallt. Det finns bilder på oss vuxna som står på en brygga, hos Walton och Elisabet på skäret, iklädd vinterjackor och tittar ut över älven och barnen som badar.
Barnen tyckte väl att är det sommar så ska man bada. Skulle tro att det innan var diskussioner mellan barn och vuxna om dom skulle bada eller ställa in. Barnen vann, helt klart.
Undras om det var sommaren 1987 då man pratar om att det var väldigt kallt i Norrbotten på midsommar. Måste höra med Elisabet nästa gång vi pratas vid. Hon minns säkert.

Den här midsommar har vi ingen med som kan tänkas bada.
Linda och hennes familj ska till Seskarö och husvagna, dit ska även Sara och grabbarna.
Det är ett rejält gäng som drar iväg. Det är, tror jag, i stort sett samma gäng som campar tillsammans på Kanis på vintern.
Här hemma blir det vi och så skrivs Jimmy ut från lassa idag så även han kommer att vara här. Sin kassa rygg tar han med sig. Ska ner och hämta honom efter lunch.
Ska bli hur skoj som helst att få umgås några dagar.

Kenneth jobbar sin sista dag nu inför sina 3 veckors semester.
När Kent skulle gå på semester så sa han att klart man ska sluta tidigare sista dagen före semestern, så han slutade två timmar tidigare.......
Ungefär nåt sånt sa Kenneth också. Men med en annan lösning på de två timmarna... Han jobbar bara två timmar sedan är han hemma igen.

Nä men om jag skulle ta och kasta mej i duschen och sen göra upp en eld i kaminen.
Minns inte när jag fortfarande längtade efter en brasa midsommarveckan. Men det är det som gäller i år.

Men just det ja måste ju berätta: Min squash frös ju natten till igår. Det var ju inte kallgrader men det var inte långt ifrån. Tänk om jag tänkt till så hade jag haft ett lakan över den natten, då hade jag kunnat odla och skörda goa squash i sommar.
Men se nu blev det inget med det.

Nå nu en påtår, ladda dosetten och sedan en dusch. Så får det bli

Ha det gott alla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar