söndag 9 juni 2013

Nationaldagen, mygg och åska

Hur var det nu?
Men jag tror att sist jag skrev så var det hålla tummar jag gjorde för att vädret skulle bli bra på nationaldagen.
Å se det gjorde jag himla bra.
Kanondag.
Perfekt badväder, massa folk som arbetade och massa barn som lekte.
Visserligen var myggen fullständigt galna när vi kom ner men jag tror att vi var så många att dom gav upp och ordnade sig en egen picknick någon annan stans efter ett tag.
Någon bild kanske?




Ett svep runt. Här är det samling vid eldplatsen, korvgrillning på programmet.

Tänk, förr så avslutade man alltid nationaldagen med tårta hos Iréne. En varm tanke skänkte jag allt till den goa vän jag hade under många år. Att hon var en vänlig människa det vet vi som kände henne. Så vänlig att man gjorde hennes födelsedag till en helgdag. Den som hört någon annan förklaring av nationaldagen har nog  fått fel förklaring.

Annars så har helgen bestått av mycket åska. Så då har vi fått mysa utan elektrisifierade grunkor. Bor man på landet gäller det att rycka ut sladdar och antenner för glatta livet om man vill ha funktionen kvar alltså.
Så det har blivit mys vid fönstret och tittat på det vackra skådespelet.
Vissa av smällarna var inte att leka med. Huset riste och porslinet klirrade i skåparna och det bara knastrade i elledningarna.

Dessutom är vi fullständigt invaderade av myggor. De är överallt och de är väldigt sugna på att skaffa bebisar så det är full attack på allt som innehåller blod.
Myggmedel är ett måste om man överhuvudtaget ska klara sig om man går ut.

Här en bild på kompis Doris när vi mitt i melodikryssandet också decopagade. Riktigt fina sommarvaser gjorde vi av konservburkarna som det varit majskolvar i.
Blev supersöta.
 Våra män var iväg och skurade upp slaktbodan så den är ren och fräsch inför höstens älgjakt så dom fick varken melodikryssa eller decopaga.



Idag är det dax för byalokalen att få sig en uppfräschning. Kanske mest utsidan då.
Klippa gräs, fixa med lekplatsen och sånt. Skulle tro att myggen är på alerten där också så det blir att ladda med myggmedel.

Ha det gott alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar