söndag 23 juni 2013

midsommarhelg

Sista dagen på midsommarhelgen.
Som vanligt har vi tagit det väldigt lugnt. Knappt känt av denne helg som betyder så mycket för så många. För herr och fru Lundgren så är det som vilken helg som helst förutom att det är en extra dag ledigt.

Nästan i allafall.
Sill och jordgubbar hoppas vi inte över.
Tänk att det kan kännas precis perfekt att bara vara. Inga måsten och inga krav.

Men det fanns en tid när det var helt eljest. Då var midsommar en helg med massor av härliga människor som umgicks hela helgen med allt från midsommarstång, långbord, bad, uppe hela natten, midsommardagsdansen och det hela avslutades med biltävlingar i Skellefteå på söndagen. Då var det det bästa sättet man kunde fira på. Härliga minnen.

Idag lutar det åt en lång cykeltur och surströmmingsbjudning men som sagt inga måsten och inga krav så vi får väl se vad det blir. Beror ju lite på vad vädret erbjuder förstås.

Regnet har verkligen varit nyckfullt och ställt till det för många denna helg å det kan ju verkligen ställa till det för många planer.

Ett fynd har jag ju hunnit med under helgen. Vi for i går till Piteå, skulle på badhusparkens loppis. Blev en blöt tillställning det också, stackars utställare.
Jag fyndade en rejäl hög med ljudböcker. Perfekt.

Nä men om jag skulle se till att få mej en påtår och så måste jag lacka knoppen på kaffepannslocket. Knoppen fick i massor med bitar igår. Efter lång och trogen tjänst så hade den helt vittrat sönder, men har man en händig man så har man.
Han fixade en ny, tänk där sparade vi säkert 1000 kronor. En dörrknopp i trä, säkert ensammast i välden med så häftig kaffepanna. Det är inte klokt vad dyra aluminiumkaffepannor är.

Nå men hopp och lek nu på er så hörs vi någon annan gång.

Ha det gott alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar