onsdag 1 september 2010

Första frosten


Har hört från säkra källor att det var frost i natt.

Kenneth sa att när han klev upp på morgonen så var det vitt på gräsmattan. Ingen aning när det var morgon för honom men så där kring 8.30 blev jag väckt av kaffe och smörgås på säng. Då fanns det inget vitt ute. Kenneth hade redan hunnit tvätta en maskin, gjort upp en brasa så det var varmt och skönt inne. Dessutom hade han jobbat en stund med en gigantisk stubbe som vi haft på gården ganska flera år. Vi har hört att björk ruttnar ganska fort..........okey...........men inte den som står hos oss. Men nu är den jämnad med marken efter många timmars kämpande av maken.

Det var inte bara morgonen som började i typiskt höstsemestertempo utan hela härliga dagen blev precis så som småregniga höstsemesterdagar ska vara.

Dottern Linda dök upp här idag, hon hade planer på att klyva lite ved. Men de planerna blev snabbt framflyttade till annan dag. Till det inte regnar. Vi spelade kort istället.

På eftermiddagen dök sonhustrun Sara upp med bägge barnbarnen. Så fick vi några härliga timmar med gossarna Bus.

Så fattar ni va härlig dag. Slött tempo och fått umgås med viktiga människor. Dessutom är björkstubben ett minne blott.

En bild på grabbarna bus ska jag bjuda på. Elis funderar på hur han ska få igång bilén medan Kasper fyller fickan på dörren med sten........Himla rara ungar.


Ha det gott alla underbara människor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar