måndag 4 maj 2015

Måndag, början på veckan

Anna i Arvidsjaur la ut ett recept på hennes blogg....
Känner direkt att den måste jag testa, hon säger att den är supergod.

TORTILLATÅRTA MED SPENAT.

4 pers

Du behöver:
8 st tortillabröd
1 burk tacosås
1dl riven ost

Köttfärsröra:
400 g köttfärs
1pkt bacon
1 röd paprika
1pkt tacokrydda
salt och peppar

Spenatröra:
100 g djupfryst hackad spenat
2 vitlöksklyftor
1st rödlök
2dl keso
150 g philadelphiaost
salt och peppar

Gör såhär:
Stek köttfärs och strimlad bacon, krydda med tacokrydda. Vänd därefter ned tärnad paprika. Krydda med salt och peppar.
Finhacka rödlök och vitlök. Fräs spenat, vitlök och rödlök och krydda med salt och peppar. Ta röran från plattan och tillsätt philadelphiaost och keso. Blanda ihop.
Lägg ett tortillabröd på en plåt. Lägg på varannat lager köttfärsröra (ringla tacosås på köttfärsen) och vartannat lager spenatröra. Avsluta med spenatröran ovanpå tårtan och strö över riven ost.

Gratinera i mitten av ugnen på 225 grader i ungefär 10 minuter. Servera med sallad.

Det kanske inte blir denna vecka, kan bli nog att ta sig för att värma en Billys pirog...
Idag är det en massa provtagning som ska fixas, med olika restriktionen. I morgon blir det eftermiddagsjobb på Veckan Allehanda med tjejträffen efteråt.
På onsdag och torsdag blir det den där jobbiga kortisonbehandlingen.
Eller nu blev det fel, det är inte behandlingen som är jobbig utan det är ju hur jag mår efteråt. Först ett par dagar med superspeed för att efter det sova några dygn. Som sagt: då blir det ingen mat lagad, jag har fullt upp att vara speedad eller vara så där himla trött=)
Inte på en enda fläck är kortison och diabetes på samma människa bra.
Funkar inte alls.
Nu lät ju det här konstigt..... VA då speedad men inte ens kunna laga mat?? Jopp, precis så blir det. Jag är superspeedad men får absolut inget utfört. Jag far omkring som en våryr humla men inget blir gjort.

Men just det, ni skulle varit med igår.

Jag hittade en påse med garn, både härvor och nystan, men samma garn. Jag ville kolla om det var allt som var kvar eller om jag använt av det. Enklaste sättet är ju att väga det. Sagt och gjort... Fram med den lilla hushållsvågen. Den drivs med 8!!!!! batterier.
Fattar ni så tokigt. 

Eftersom jag i flera år alltid hade vågen laddad med batterier så gick den digitala klockan hela tiden och alltid när jag skulle använda vågen så var batterierna slut. Numera bort vågen i en låda och när jag ska använda den så tar jag fram den och laddar med batterierna som finns i en plastpåse vid sidan om.
Det var bara att ladda det. Gick fint. Väga gick också bra. Allt var kvar.
Men sen.... Ni skulle ha hört.
Det sprakade och det fräste. 
 En stund stod jag bara och stirrade men till sist var jag ju tvungen att försöka få ut batterierna. Ett av batterierna hade sprucit. Det bara rann någon konstig vätska ur batteriet och det var glödhett.
När äventyret var över var det bara inse att vätskan blekt en fläck på arbetsbänken...... Antagligen var det nog inte så nyttigt det som rann ut.
Klart man funderar om det är sånt som kan orsaka brand här hemma. Hur många batterier ligger det i en massa grejor saker både här och där?..... Klockor, fjärrkontroller mm.

Nä nu ska här göra nåt annat.
Läsa dagens hög med reklam kanske.

Ha det gott alla.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar