torsdag 21 maj 2015

Men nu är det glest

Kan det vara våren???
Känns lite kymigt att skylla på just den fina härliga årstiden. Men jag gör nog det ändå.
Slut ork och lust att göra nåt. Ständig uppförsbacke.
Långt mellan gångerna jag vill skriva i min blogg.
Men har jag tur så finns det någon kvar som vill läsa ändå.

Jag har i veckan gjort en sån där kolkoskopi, med alla förberedelser, hurves. När jag kom till sjukhuset så fick jag veta att jag även skulle göra en Gastroskopi. Tack och bock att jag inte visste det före.
Nå men ni som gjort det vet ju hur det går till och till er som inte gjort det säger jag bara. Trevliga, duktiga människor i sjukvården och det tar inte så lång stund så är man fri och ledig att få sig dagens första kaffekopp.
Så nu blir det till att vänta 4 veckor på resultat, hoppas naturligtvis att jag får ett bra besked om vad som fattas min eländiga mage.

Nå men nu till nåt annat......
Surströmming hos Kicko och Thomas. Gott och trevligt sällskap. Det måste ha varit år och dagar sedan sist vi åt Surströmming.


Här har fotografen tagit en selfie 

Innan vi for och åt surströmmingen så var vi ner till Calle och Doris stuga. Vilja blev en aning bekymrad hur man skulle göra för att kunna gunga....... Nånsin igen!!


Tänk att små, söta, ljusgröna löv kan göra en glad. Glad ända in i hjärteroten

Översvämningar även vid våran sjö inte bara hos Calle och Doris. Jag brukar ju säga att Bonzo har samma färg som torrt gräs, det gäller att han rör på sig för att man ska se honom. Visst ser du han?

Just det ja. Vi har varit på sommarens första Folkrace tävling. På Näverberget i Luleå. Det var hur dåligt väder som helst. Vi var klädda i vinterkläder och över det hade vi regnkläder så vi klarade oss ganska bra. Men nog jädrar var det kallt. Flera Mary Poppins såg vi dra iväg med sina paraplyer.... Eller nåt.
Dessutom såg vi massor med folk som var klädda för att sitta inomhus. Har aldrig förstått vad man tänker med när man gör så. 

För Kent blev det en lärorik dag. En hel dag att köra fort-fort i snor. Men han tog sig till en C-final. Inte en enda gång åkte han av vägen och ut i periferin. 
Som sagt snorhalt. Där det inte gick att gå där skulle dom köra både fort och smart.

Som ni ser. Vinterkläder med regnkläder på, visserligen utan vantar just här men det var ju för att han just tryckt en hamburgare. Säkert därav de belåtna leendet.

Slut på dagen. Nu skulle vi hem. Folkrace-Bilen är lastad och Jennie ska just till att klappa igen bakluckan efter att ha packat sina grejor.


Det här är en teak-bricka med lite grejor i koppar. På morgonen med dagens första kaffekopp kan jag sitta ganska länge och titta och njuta. Tycker det är så himla fint. Stilleben när de är som bäst.

Kolla här då........... En till surströmmingsfest sedan jag skrev sist. Här är det tjejträffen som träffs och äter. Den kvällen märktes vad som ska till för att få ner ljudnivån på denna härliga grupp.. Jopp...... Surströmming. Aldrig har jag väl varit med om att det blivit heltyst tidigare. Men det hände både medan vi åt och efteråt när det kom så stön lite till höger och vänster. Pust och stön va gott det var.

Nä men nu tror jag att jag ska ta mej för nåt...... Gå ut och kolla om vitsipporna har slagit ut, eller skura av köksgolvet och lägga ut nya mattan under bordet. Kanske det blir nåt helt annat. 
Jag börjar med att sätta mej med en kaffekopp och kollar på mitt stilleben på köksbordet. 

Ha det gott alla.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar