onsdag 13 maj 2015

Mycket vatten

Oj då....
Skulle jag nu försöka hinna skriva ikapp vad som hänt sedan sist så lär jag ju få hålla på hela förmiddagen.
Nä men nu blir det att gena lite om det ska gå att få ihop.
Jag tror bestämt att jag är sugen på att få skriva för nu satt jag mej utan morgonkaffe och utan glasögon...... Känns som om jag får rätta upp saker och ting innan jag fortsätter.
Jag återkommer.
Jag är här nu.
Både morgonpinkad, med kaffe och macka, glasögon och tvättmaskinen igång.
Då kör vi.

Kortisonbehandlingen förra veckan gick trots allt ganska bra. Blev inte lika dålig som jag blivit tidigare. Men nog var det ändå en risig föreställning. Glad att den är över för denna gången. Nästa omgång blir om tre månader. Alltså ungefär när det är dax att plocka kantareller.
Dessutom har jag lärt mej att man ska inte vara fin i kanten och tro att folk kan läsa tankar.
Nä men vadå...... lärt mej, det visste jag ju sedan tidigare.  Jag skrev i början av förra veckan att det nu skulle bli väldigt dåligt med matlagning hemma hos Lundgrens.
Det blev typ sån här mat, färdigt från frysen och in i mikron. Men se jag tror att jag skrev det där i hopp om att någon skulle bjuda på mat förra veckan. Men som sagt, är man inte klar och tydlig då kan man fort få skylla sig själv. Men nästa gång jag ska göra kortisonbehandlingen ska jag skriva och fråga om ingen kan bjuda på mat under veckan.
Andra saker som inte heller ligger högt på priolistan under kortisonbehandlingen är att dammsuga... Men se det ska åtgärdas idag. I hallen har det blivit uppförsbacke när man ska upp på hallmattan. Man får ta ett rejält skutt för att komma upp.

Jag har sett bilder i helgen från berget bakom ladugården. En Björnmamma med sin unge håller till på berget och de har fastnat på bild. Väldigt söta men obehagligt nära. På mitt berg alltså.

Ute har det nu blivit alldeles snöfritt och isen har gått. Dessutom så är det rejäla översvämningar lite här och där.
Till Calle och Doris stuga i Alträsk vallfärdar vi som varje dag och ser hur mycket det stigit. Får hoppas att det strax ger med sig.

Se så försiktigt jag kikar. 
Minns precis de året när en gädda startade i jordgubbslandet och höll på att skrämma slag på mej.

Även hos stug-grannen är det blött.

Ska strax kliva i stövlarna och bege mej ner till våran sjö och se hur där ser ut. 

I veckan har jag hunnit med både att jobba, syjuntan och tjeträffen. Syjuntans gofika är bara så sanslöst gott. Det var bara synd att jag inte hann ta en bild på den vackra frysta bananrosen. Den var bara för god. Slurp alltså.

Det här är en överraskningsbild på Tjejträffens ledare: Lena. Hon jobbar som ormtjusare till vardags. I gårkväll kom jag på henne då hon tränade lite med kelgrisen, över axeln bara.


På toa där på tjejträffen finns det en sån där extra-toarulle-hållare. Jag blir så glad när jag kommer in och ser den.
Ser ni att den är gjord av ett cd-ställ. Det har bara måttats med höjden på toarullen, tjofs in med en cd-skiva för att få en hylla. Sen bara fortsätta neråt. Jag tycker den är så himla fin. Det är ormtjuserskans skapelse.


Nä men nu tycker visst Bonzo att det är hög tid för morgonpromenaden. Då får det väl bli så...

Mari, grattis igår.
Elisabeth, Sara och Marianne. Grattis idag.
Rena fruntimmersveckan.

Ikväll blir det surströmming hos Kicko och Thomas. Vilja är också bjuden, få se vad hon tycker om lukten.
Å i morgon blir det folkrace. Hejja Kent.

Nu slutar jag.

Ha det gott alla.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar