onsdag 6 maj 2015

kortison och vår-piff i trädgården

Två av de tre huvudsäkringarna tror jag har brunnit i kväll.
Eller så har huvudet en egen on / off-knapp.
Med andra ord så är hjärnan superspeedad och resten av kroppen säger att den redan gått och lagt sig.

Jaja. Vid det här laget vet jag att det blir så här när kroppen är full av kortison och dessutom så bara vräker sockret in i blodet. Av det blir man inte så himla smart kan jag berätta.... Lat kan man påstå........ Japp.

Vi får se hur långt detta inlägg blir.

Idag hade jag sällskap av maken när jag fick min kortison-tankning. Trevligt. Det blir repris på sällskapet i morgon när jag får andra dosen... Om ingen fattat det sedan tidigare så gillar vi att vara tillsammans. Oavsett vad.


När jag var klar strax före lunch så bar det iväg hem och äta lunch, vila middag och sedan  ut och slappa i solstolen ute på altanen. Tror det är första dagen som man kunnat sitta ute utan att frysa när inte solen strålar sitt värsta strålande .... Skönt. 
Men se då var det där med orken... Jag kom aldrig till skott att öppna boken som jag hade i knät. Jag bara satt och tänkte att jag skulle kliva upp och ta en lite cykeltur med Bonzo, hämta fyrhjulingen och vagnen för att börja fylla pallkragar med jord.
Men nä det blev inte så. 
Däremot var jag med och pekade och önskade när skatan skulle fram för sommaren


Jag var också med och tittade på medan Kenneth pumpade och riggade upp cyklarna i cykelstället


Var även med och pekade och hade åsikter när soluret skulle fram.


På min rundvandring med kameran passerade jag också penséerna. Växer sakta gör dom, tror dom vill ha värme och lite sol. 


Verkar som om min lilla fina trollslända av gjutjärn börjat rosta. Kan inte hjälpas den är superfin ändå.



Som ni ser så började det regna i kväll när jag skulle ut och fota våren i Vändträsk. Men se jag vet att regnar det om våren så är det bra.
Kenneth säger alltid när det regnar att det är så bra för potatisen!!!?   Hmmm, våran ligger då fortfarande nere i matkällaren och har inte kommit sig i jorden ännu..... MEn okey då, vi säger väl det då.....bra för potatisen.
Min mamma sa alltid att det var bara bege sig ut och leka fast det regnade.....  Det var så bra för hyn, sa hon.
Ja men jådå. Hon hade nog rätt hon också.
Dessutom hade man väl lika roligt ute fast det regnade. Bekymret var väl att bege sig hem igen innan man frös så förskräckligt. Sen var det bara vara inne och leka till gummistövlarna och kläderna hade torkat.

Våren är på G men fortfarande finns det snöhögar kvar och dessutom ligger isen fortfarande på sjön. Ja men just det ja, jag skulle ju skriva om svanarna.
Våren hos oss så har vi ju ett riktigt sjå att hålla koll på svanarna. I många veckor så kommer dom flygandes och skrikandes från dammen i andra änden av sjön  och kollar om bäcken i våran ända blivit isfri.  De har sitt bo upp efter den bäcken varje år. I fjol var jag så bekymrad för jag såg bara en och en svan. Jag trodde att den blivit ensamstående. Tris, slut med grå svanbarn som kommer ner i sjön på hösten tillsammans med föräldrarna och sätter igång med flygövningar.
Fel, fel. De var två och det blev ungar.
Men se i år kan det bli trångt eller så blir det slagsmål för det är minst 4 svanar som flyger skrikandes efter sjön och kollar om bäcken blivit isfri. Få verkligt se om dom kan samsas.
Jag skriver väl en rapport och berättar hur många som bott uppe i bäcken, mot sensommaren när svanarna kommer ner i sjön igen.

Nä men nu får jag sluta skriva, någon ska ju idas läsa också.

Få se om natten blir helt sömlös som vanlig efter kortisonet eller om jag kan få mej en stunds vila medan  det är som mörkast ute. Nå men spelar roll, vilket som. På fredag kommer jag nog att sova hela dygnet ändå.

Just det, ni som bor som jag här uppe. Har ni märkt att de senaste kvällarna, ganska sent, runt 23 - 24 tiden. Det är inte riktigt mörkt..... Midnattsljuset är på väg, kanske inte ikväll när himlen är heltrasig och det bara öser ner regn. Men kolla nästa gång det är klart ute. Plötsligt kan man röra sig i huset utan en enda lampa på. Man ser konturerna, och jag har sett när det springer en räv upp för infarten....

Innan jag avslutar för ikväll både jag berätta att myggen är här nu. Obra, men lika fullt är dom här.

Ha det gott.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar