söndag 12 april 2015

Äntligen solrosfrön

Men tack och lov för Djurmagasinet i Piteå.

Vi har lidit stor brist på fågelfrö i några veckor. Tydligen är det från södra Sverige det bestäms när inte vi behöver mata fåglarna nåt mer. Hörde på en affär där man försökt specialbeställda från centrallager för att få tag i mera frön, men se inte det, har man bestämt att den säsongen är över så är den det.
Men se här är det länge innan det är barmark. Dessutom är det ju så himla kul med alla dessa fåglar på våren. Plötsligt finns det mängder av sådana som inte vi sett på hela vintern.

I går tog vi en tur till Älvsbyn i hopp om att få tag i fågelfrö. Men se inte ens där kunde vi få tag i frön. Slut, helt slut. När vi nu var så pass nära så fortsatte vi till Jimmy.
 ICA-butiken i Lillpite kanske hade fågelfrö..... Inte det heller.

In i bilen och in till Piteå där Jimmy tidigare i veckan hade sett fågelfrö.... Ja men ta mig rackaren om inte Djurmagasinet kunde leverera en säck till oss. Lycka.
Så nu är ordningen återställd.
Idag kokar det runt våra fågelmatarställen. Finns precis hur många olika sorter som helst. Alla storlekar och alla färger, så skojigt alltså.

När vi lika så var iväg på äventyr så passade vi på att hälsa på folk för vi var så himla kaffesugna och det kändes inte riktigt bra att sätta oss i Jimmys lägenhet i det vackra vädret.

Vi hamnade på en härlig altan med, kaffe och sol och massa skojiga människor. Kan det bli bättre? Dessutom var det ju riktigt "long time no seen"- människor som vi hade massor att med prat att ta igen.

När vi kom hem sent om sider så var det tid för middag sedan en god stund tillbaka. Gjorde en snabb inventering vad som fanns och insåg att jag hade allt för att göra en broccolisoppa.
Gott, gott. Broccolisoppa med knaperstekta kantareller och en rostad fralla med en god ost på.... Himla gott alltså.


I dag är det inte väder som lockar en ut på altan. Man skulle faktiskt kunna kalla vädret: Grå, grå, och grå.


Försten ska jag bara berätta att Kenneth mår ganska bra nu. Han provad köra bil första gången sedan  den 19 mars igår. Gick bara fint. Som sagt klart mycket bättre mår han.


Får se vad vi hittar på en dag som denna.

Ha det gott alla.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar