söndag 21 september 2014

Mycket sedan sist

Söndag.

Kenneth på älgjakt, fint väder och det är otroligt länge sedan jag skrev.
Mycket vatten har runnit under broarna sedan jag var in här överhuvudtaget.

Inga-Lill har varit här. Ni vet kompisen från Arvidsjaur. Kom på onsdagskväll och for hem på fredags morgon.
Men det gäller att inte ligga på latsidan när man har så kort om tid. För naturligtvis så skulle vi ju prata, vandra i svampskogen, prata mera, fara på pingstkyrkans retur-idé, ännu mera prat och spela kort.
Det enda som egentligen gick mindre bra var just Retur idé. I sommar när Inga-Lill var hit så var det ju sommarstängt och nu på torsdag så möttes vi bara av en skylt......
 TORSDAG STÄNGT.
Så himla snopet. Men vi hann ju med Återvinningen, Veckans allehanda och Magasin V. Nog är dom ju bra men inte är det som Returidé....... Om jag nu får göra en positiv summering av vad det kan bidra till så kanske hon kommer snart tillbaka så vi kan göra om försöket med returidé.
Lycka är en liten kantarell.

Inga-Lill dubbelvikt efter skatterna i skogen.

Ta en bild så att man kan se att vi hittade fler kantareller än den där första lilla. 
Så då gjorde jag som inga-Lill bad mej om. Det finns vansinnigt gott om svamp i skogarna. Dock är det otroligt magert med just kantareller. Men som synes några fick vi ihop i allafall.
Typisk bild på oss. Vi hade bestämt oss för att nu fick det vara kväll och vi skulle gå och sussa. Jag har varit på toa och fått på mej nattlinne och borstat tänderna men se så blev vi sittandes. 
Vi avhandlade universums gåtor ......... Eller nåt....


Vi har hunnit med att träffa Signe. Hon visar att ha alla tuttarna i munnen på en gång är ingen match. Gäller bara att stuva väl.
På lördag kom Doris hit. Min kompis till lika Signes mormor. Det blev några timmar vid köksbordet men handarbete och melodikryss. 
Trevligt mycket trevligt.

På lördag sedan Doris farit hem till sitt och medan jag väntade att Kenneth skulle komma hem med älgköttet så satt jag mej på altanen och gjorde en dörrkrans av rönnbär. Blev ganska fin så nu får vi väl se hur länge den stoppar innan bären ramlar av.
Min måg har premiär i helgen som folkräjs-förare. Han är i Jokkmokk och tävlar. Gårdagen gick ju bättre än man någonsin kunde hoppas på. Som ni ser på bild så fick han sej en pokal.
Så himla skojigt alltså.
Kent har länge vurmat för detta och äntligen blev det av. 
Vad jag förstått så tycker han det var minst lika skojigt som han trott. Eller egentligen är det visst ännu roligare. Men tro jag det när det dessutom går riktigt bra.

Min magen tror jag har börjat bli bättre men den är långt ifrån tillförlitlig. Så det är fortfarande nära toa jag bör hålla mej. 
Om jag ger mej ut på äventyr en bit bortanför toa så har jag full katastrof-beredskap.

Idag ska jag på healing....... Om det kan jag inte berätta ett dyft för jag har ingen aning om vad det innebär men i morgon ska ni få veta allt.

Jaha just nu passerade en älgjägre genom huset. Kenneth alltså, han skulle visst passa älg bakom ladugården.
Jag har tidigare idag inte hört ett ljud på jaktradion. Det var inte så konstigt för dom sköt visst en älg tidigt på morgonen (medan jag fortfarande sov) och sedan jag vaknat så har dom visst suttit och berättat jakthistorier för varandra....... eller nåt.
Nå men nu är dom igång igen.

Undras vad jag ska hitta på idag då???
 Jag ska då inte ut i skogen om det nu är en massa älgjägare runt gården.

Ha det gott alla.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar