fredag 5 september 2014

Mogen kropp med lång livserfarenhet

Nu blir det gnälligt här till att börja med.
Börjar med kroppen.
Inte nog med att man är i övre medelåldern med en kropp som naturligtvis ska åldras eftersom den varit med länge och blivit rik på livserfarenhet, men nån ordning får det väl ändå vara.

Jag äter ju en näve medicin på morgonen och sen under dagen tar jag två mindre nävar med medicin. Vissa av dessa mediciner gillar inte min mage. Inte alls.
Så nu har jag en period när jag inte kan bege mej långt från en toalett. Kolossalt irriterande.
I går följde jag en snabbis med Linda till Luleå. Att hela tiden har koll var nästa toa finns är minsann inte skojigt.
Men nog var det bara en rackarns tur att jag hann på toa både här och där för det hade lika gärna kunnat sluta i katastrof.
Jag blir så less.

Nå då var jag klar med magen, då tar vi benen.
Flera gånger i veckan vaknar jag på natten och har fruktansvärt med sen-drag. Dra mej på en bräda så ont det gör. Har just suttit och googlat om varför man får sen-drag.
Hmmmm. Verkar som om det inte direkt finns något säkert belägg om varför man får sendrag eller muskelkramp som det egentligen heter. Inatt har jag haft ett sånt anfall och det gör ju att vaden är öm som ögat så här på morgonsidan... Usch.

Men jag tror världen har blivit tokig.

Ringde 1177 vård-rådgivningen ni vet. Ville få något tips om hur jag ska förhålla mej till dessa mediciner som ger mej så dålig mage och om man kan göra nåt för att motverka sen-dragen.
Giv mig styrka alltså. Jag har just pratat med en sköterska som berättat om när hon minsann var tvungen att läxa upp en tandläkare eftersom hon tyckte att han inte tog henne på allvar. Så numera när hon kommer till sin tandläkare så säger han: Å nu kommer mamma. Dessutom vet jag allt om hur hon beter sig när hon är dålig i magen och går i skogen. Det här med papper i fickorna, extra trosor och dra mossa över högen hon gjort, dessutom vet jag att hon får sendrag när hon går uppför slalombacken!!!!!!!!!!!
Behöver jag tala om att mina behov kom som av sig. Hoppas hon tyckte det var en givande pratstund. Jag tycker då inte det.


Har just kommit på att det blir nog bara gnäll här på bloggen idag.
I går skulle jag veckohandla det var ju pga taskig magen tvunget att gå undan för jag visste ju inte hur länge jag kunde vara kvar. Willys slog ju upp sina portar och hade stor invigning i går. Jag går på ICA. Där måste jag ju bli väl omhändertagen en dag som denna.
Jag har ju haft funderingar tidigare angående vår nya ICA-Handlare. Tror han missat att ge dessa unga flickor utbildning.
I går behövde jag fråga om nåt vid brödet. Det fanns två flickor där som ivrigt diskuterade gårdagens Big Brother. Dom visade ordentligt att jag avbröt nåt när jag kom med min fråga. -Har ni flyttat mitt favoritbröd, jag kan inte hitta det??? Nä jag tror nog inte vi flyttat på det. Det är nog bara slut.
NOG??
Slut på uppmärksamheten av de flickorna, Big Brother var viktigare.
Vid charken sa jag att jag ville ha en halv ring med falukorv. Flickan där höll upp en liten bit och sa:
-Räcker den??
-Har du inte mera sa jag. Jodå det hade hon så hon lyfte upp en lite längre bit och sa:
-Ja det här är ju visserligen inte en halv ring men den kanske duger......
-HAR DU INTE EN HALV RING?????????
Jodå till sist höll hon upp en hel ring och sa:
-Jag kan ju dela den här............
-Gör det.
 När hon räckte mej korven så sa hon:
-Är det bra så?.
-Nä det är det inte, jag vill även ha smörgåspålägg.
I min värld frågar en säljare: Något mer??? Alltid varit bättre om en kund får svara Ja i stället för nej.
Behövs en lektion i merförsäljning där.

Nu blev jag kraftfullt less på att gnälla men jag känner att jag just nu inte kan växla blad och skriva nåt positivt.
Så då får det vara färdigskrivet för idag.
Sorry Ante och ni andra som tycker att ni mår gott av att läsa min blogg. Idag kunde jag inte leverera känner jag.

Ha det gott alla.

3 kommentarer:

  1. Jag fick tips av en dam i väntrummet på sjukan då jag var gravid att magnesiumtabletter tydligen ska vara bra mot sendrag.. Fast nu när jag tänker efter kanske det var mot hicka? Hm. Måste kolla upp det, återkommer! :) Stor kram på dig!

    SvaraRadera
  2. Jag minns rätt! Magnesium hjälper mot muskelkramp. Kan ju vara värt ett försök :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Anna för tipset. Jag har också hört om magnesiumbrist men jag äter redan extra Magnesium. Så jag får försöka mej på nån annan lösning.

      Radera