söndag 7 september 2014

Ingen älgjakt för mej idag.

Söndag morgon.
Det är helt spegelblankt ute på sjön. Hög luft, 14 grader och alldeles underbart ute.

Jag fick ju efter att ha varit tvungen att ta till på skarpen, övertala mej själv att inte följa med Kenneth på jakt idag. Känns hur tråkigt som helst.
Dumma mage.

Där Kenneth sitter idag är ett fantastiskt härligt ställe. Fin eldstad med mycket ved, bra älgtorn där man ser långt ut över en myr, dessutom är tornet lagom högt. På köpet får man en lång uppfriskande promenad innan man är framme.
Det kanske märks att jag verkligen ville vara där och inte här. Men som sagt så är det inte läge att bege så långt hemifrån med min mage.

Igår hade jag sällskap här hemma. Viljas föräldrar var upptagna med sånt som Vilja inte riktigt gillar... En sov efter att ha jobbat natt och den andra skulle till Norsjö fram och tillbaka, nog för att hon är duktig på att tro sig i bilen, men ändå, sitta still i 6 - 7 timmar. Går det så gör hon annat i stället.
Å det gick det ju. Hon var här och vi gjorde sånt man gör om man är ledig en lördag. Ni vet sånt som äta godis, poppa popcorn, se en film plocka en näve med blåbär så vi kunde baka lite blåbärsmuffins.
Vi eldade ute och åt parisare med bröd.
Vi hade en helt perfekt dag.
Sen var det ju det här som är så olovandes hemligt förbjudet: Att åka bil utan barnbilstol. Vilja tycker det är så himla häftigt.
Så när Kenneth jagat färdigt så lastade dom en hög med kuddar i framsätet och iväg det bar till Calle och Doris i Alträsk.
Ibland ska man ju ha en himla tur. Calle och Doris kunde bjuda på leksällskap. Signe var ju där så då blev det mera lördagsgodis, fika, måla och rita och gunga.

Nå men om man skulle ta tag i dagen och se vad jag kan göra för bra av den. Man kan ju inte bara låta den rinna iväg bara för att man inte är på älgjakt.

Ha en bra dag alla.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar