söndag 14 september 2014

Glöggmuggar, många och en folkräjsbil

Hej på er.
Idag ska här röstas

Vad jag kan förstå så är det många som inte har bestämt sig ännu vad dom ska rösta på?????
Kan det vara så?
Själv går jag omkring med mina grundvärderingar och vet ganska klar hur jag vill att min del av världen ska vara.
Så för 4 månader sedan var jag väldigt säker på vilka partier jag absolut inte ville ska bestämma, så allt eftersom har de fallit bort parti för parti.

Har man sparat till nu så kan man ju ha blivit hur snurrig i bollen som helst. Allt detta valfläsk till höger och vänster kan ju inte göra en annat än tveksam. Det är inte klokt vad man lovar högt och brett.
Är man en gammal telefonsäljare så känner man igen mönstret. Gäller att säga sånt som folk vill höra och sånt som säljer.

Nå men först ska ju Kenneth komma hem från skogen.
Har inte hört nåt annat idag än att det är någon som skrapar med en bunt hårdbröd då och då.
Dom är antagligen inte så nära och jagar.

I går hade jag ju storstädning av det gigantiska hörnskåpet. Så idag vet jag precis var vaserna är och var enda plastburk har ett passande lock. Att man får strumpor som försvinner i tvättmaskinen är ju lika stor trolldom som alla lock och burkar som tappar sin partner i skåpen. Konstigt.

Ett fynd var mina engångs-glöggmuggar. Syns ju nog att det inhandlas nya varje år eftersom jag inte riktigt har koll på "hur var det nu? Hade jag några hemma?? Bäst jag köper i fall att"...
Men se nu vet jag att det finns dessutom vet jag var i storskåpet dom är.....

När Kenneth kom från skogen igår och vi satt och åt en sen lunch eller om jag ska kalla det en tidig middag så ringde Kent. Dom var på folkrace i Älvsbyn. Kent vill att vi skulle komma. Absolut. Vi torkade oss om mun och klev i ett par skor och drog iväg.
Alltid skoj att vara på biltävling.
Nu fick man avbryta tävlingarna efter en stund. Det var en av förarna som rammade en vall och fick väldigt ont i ryggen. Vi hörde att det blev en ryggskada. Så otroligt tråkigt. Det som gjorde att man avbröt var att man inte klarade säkerheten när Älvsbyns enda ambulans for iväg till Sjukhuset. 
Nå men det Kent behövde oss (läs Kenneth) var att han skulle lägga bud på en folkracebil och trodde att han bara fick lägga ett bud. Men det upptäckte vi att så var det inte.
Tur som en tok hade han och fick köpa den bilen han ville.
Nå men här på bilden ser ni ju varför han behövde hjälp. Man kör ju inte upp på ett bilsläp. Putta först för hand till spelet når och sedan så spelar man. Men tur att Kenneth och Vilja är ruskigt starka.



Kolla, ändå upp kom bilen. Precis så ska det se ut. Var ju ingen konst. Dessutom är den nu fastkarkad enligt konstens alla regler.
Nu gäller det bara att få tag i en stol och bälte till på lördag då han så himla gärna vill tävla i Jockkmokk. Sista chansen för denna säsongen. Håller tummarna för att det går vägen.

Idag har jag inga superprojekt framför mej. Tror det blir en sån här söndag med lite sticka på en julklapp och läsa några sidor i min bok, tvätta hår och filar fötter.kanske tvätta en maskin...... Eventuellt. Eller så gör jag nåt helt annat.

Ha det gott alla




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar