onsdag 11 september 2013

Möte med människor

Det här med möten mellan olika människor kan vara nog så spännande.
Tänkte jag skulle skriva om några olika som jag varit med om de sista dagarna...

Börjar då med kompis Inga-Lill som kom hit och stannade en helg. Hoppades naturligtvis att det skulle bli lika trevligt som det brukar vara.... Inga betänkligheter på kvalitén där inte. Vi gjorde som planerat var: Shoppade, pratade och drack vin.
Dessutom så tillbringade vi många timmar i skogen.  Trivseln var det inget fel på, den var på topp.
Supertur med vädret hade vi alla dagarna, utom hemresedagen men det kvittar ju vilket väder det är när hon skulle sitta på bussen.
Det vi brukar fundera över det är att vi är så himla olika och ändå trivs vi så bra tillsammans. Det finns bara någon gemensam punkt: Snäll och pratsam ........... ungefär. Åsså att vi gillar varandra.... Bra va?

Så kan vi ta ett exempel på ett icke möte.
Vårdcentralen.
På Torsdag stod jag i receptionen på min vårdcentral, hade en tid för provtagning. Det är ju noga sånt, när man äter Waran. Stränga regler om när proven ska tas.
Där fanns det några av våra invandrare som inte kunde svenska. Dom stod och såg väldigt förvirrade ut. Jag (född svensk) Kunde läsa mej till informationen som fanns på en tavla..... STÄNGT, Torsdag och fredag. Men vad i hela fridens??? Var ju tvungen att kolla det där sms:et jag fått dagen före... "Glöm inte att du har en tid på Björknäs vårdventral". Jag hade inte glömt, men tydligen hade dom glömt att meddela mej.
Hur dom tänkte att invandrarna skulle få beskedet om stängningen har jag ingen aning om.

Nå men i detta datoriserade Sverige är det ju enkelt att skicka ett mail och säga som det var: Ni har glömt mej, är det bara viktigt det där med punktligheten när det gäller mej och mina åtaganden när Waran-ordination ska kollas upp?. Brukar få svar direkt. Men se inte nu. Inte ett ljud.
Så idag blir det att ta den gamla vägen med att ringa upp och få en tid när dom ringer tillbaka. Känner att jag blir sur när jag tänker på deras flathet. Skitvårdcentral. Minns precis varför jag gjorde ett vårdval och valde bort denna. Synd bara att den nya lades ner/gick i konkurs.
Obra möte eller hur?
Vi lämnar det. Blir bara arg känner jag.

Nu ska jag berätta om något helt annat. Så blev jag glad igen bara tanken på brevet. I går låg det ett vadderat brev i postlådan????
Men gulle så överraskad jag blev. Det var Elisabeth som skickat en liten hälsning på ett gulligt kort.. "Ville bara säga hej" och med i brevet låg lite användbara grejor när jag ska göra mina gratulationskort.
Kan någon berätta för mej varför man inte gör sånt oftare. Det är ju ingen stor kostnad men glädjer så ofantligt. Jag blev så himla glad hela dagen, alldeles varm.
Känner att värmen räcker till i dag också.
Jag vet ju att du läser min blogg Elisabeth......Stor kram och tack söta du för en underbar gest.

Sen har jag då kvar att berätta om telefonsamtalet som kom på söndagkväll.
-Hallå och hej det är Åse.
Tänk Åse som flyttade för ofantligt många år sedan till Australien. Vi har visserligen kontakt på Facebook men tänk att få höra hennes glada röst..
Hon var nu i Sverige och besökte sin mamma och hade gett sig tid att ringa. Det var så kul, som i gamla dar, vi pratade i munnen på varandra och skrattade.
Härliga kusin Åse.
Kram på dej.
Det blir också en karamell att suga på länge.

Ja ha. Verkar bli en dag när jag bara kommer att sitta vid telefon och datorn idag.
Det ska skrivas CV, skökas jobb, försöka få tag i Skitvårdcentralen, fixas medicin till Kenneth.
Tror jag börjar med en kopp kaffe till.

Ha det gott alla.

2 kommentarer:

  1. Jag har en hel låda med papper/pyssel/scrapbooking-grejer som mamma hittade på Orren. Har tittat igenom, tyckt att det är fina saker men insett att jag aldrig kommer få lust att scrapbooka med alla tusen kort jag framkallar. Så jag skickar den lådan med Kent och Linda när dom kommer hit, så kanske du får mer nytta av den :) Kram!

    SvaraRadera
  2. Jag försöker lära mig att man inte ska köpa presenter för att man MÅSTE (typ bemärkelsedagar) utan för att man VILL (när man hittar nåt, och får en tanke på en viktig omtyckt person!)
    Vad kul att jag kunde glädja dig!!!
    Kram//E³

    SvaraRadera