fredag 12 april 2013

Massor med olika ämnen

Allt det jag skrev förra gången om Aprilvädret tar jag tillbaka.
Kan inte minnas sist vi haft så envis sol på himmeln under så många dagar på raken. Helt underbart.
Jag och Sara testar av solen på våran altan. 
Stark, ljus och varm.


Det är fortfarande kallt i luften och massor av snö ute men det är vår. Ett säkert tecken på att vädret varit bra är när man yrar runt på toaletten på morgon och gör sina morgonbestyr. Om man då kastar en blick i spegeln kan man få sig ett våldsamt gapskratt. Färgen på ansiktet hör definitivt inte ihop med färgen på resten av kroppen. Ser ut som det blivit nåt felmontage. Hihi.

 Detta är en bild av en av mina hemodlade skogschampinjoner. Gäller att vara med så dom inte spränger odlingslådan. Våldsam odlingkraft alltså. Men nu är det sällan det kommer någon svamp så det kanske håller på att vara slutet på min karriär som svampodlare.
 Det som ligger där till vänster är en sockerbit.

Jag vet att jag visat bilder på Bonzo när han sovandes glider ner från ryggstödet. Så den som såg bilderna förra gången och trodde det var en engångs företeelse...... Fel, fel, fel. För här har det hänt igen. Sakta har han glidit ner men denna gången med rumpan först och envis som bara en Terrier kan vara så skulle han aldrig med en min visa att det inte blev som han tänkt.
Som jag sagt tidigare: Min hund är ett proffs på att ignorera.

 Just det... Våra barn tyckte att det är dax för Kenneth att ta det stora klivet in i 2000-talet och vara med lite på teknikens vågor. Han fick en ipad i födelsedagspresent.
Tur har han ju som har Elis som lärare.
Det är riktigt trevligt att ha Kenneth sittandes och spela eller vad han nu gör. Ungefär som jag alltid sitter med en bok eller ett handarbete i händerna. Kenneth brukar ju alltid ha så stora handarbeten i gång: Bygga vedhus, repa något fordon, eller nåt annat som han inte kan hållas med inomhus. Men detta är ju lagom stort=)
Här stter dom. Spelandes alla tre. Elis visar tummen upp för äntligen fattade farfar hur han skulle göra.


Pappa Robin poserar med Levis. 
Denna bilden är från när Levis 3 dagar gammal var på väg hem från BB. På vägen stannade dom till här så jag fick hålla och lukta. Underbar liten grabb.

Nu tror jag att jag bara gör en snabb resumé av några saker som jag minns som hänt sista tiden. Jag ska nämligen klä mej för en promenad till "Nyodlingen" Kenneth är där och hugger ved. Vi har verkligen gjort en toppenfördelning av arbetet. Kenneth tar traktorn, skopan är laddad med sånt som behövs ute i skogen, du vet sånt som motorsåg, renskinn och picknickkorg.
Sen under förmiddagen tar jag och Bonzo en promenad dit och gör upp eld och lagar till lunch åt oss.
Efter vi har ätit tar jag renskinn, ljudbok och hund med mej och ligger och njuter av solen. Kenneth går tillbaka till huggandet.
Sen tar Kennth traktorn med lasset hem och jag och Bonzo får en till promenad.
Visst låter det rätt arbetsfördelat?
Nä men nu var det ju snabb-resumén:

E upphöjt till tre.... Vi hann inte träffas under påsken. Synd att dagarna bara rusar fram.

Jag har börjat förvandla grejor till rostiga ting. Jag och Bodil hittade en sida på internet där man kunde beställa färg med metallbitar i. Till det skulle man applicera ett medel som gör att metallen rostar. Men alltså vad roligt det är. Hittills har jag förvandlat ett träfat och en stor träsked, en betongljusstake, en liten porslinsskål med lock och en plastgroda. Så nu ser det ut som om jag har många gjutjärns-saker alldeles lagom rostiga. Jättekul alltså.
Före och efter bilder snart kommer.

Kicko och Inga-Lill..... Ni vet dom med sina gips. Dom är nu gipsfria. Inga-Lill först och Kicko veckan senare.
Jag har fått en remiss så jag ska nästa vecka till Umeå och göra muskel och nerv-tester. Det är ju himla bra att  det fortsätts att kolla upp vad som är fel i kroppen. Men det känns lite skrämmande att fara ända till Umeå. Det känns nästan som om jag  är sjuk.
Huvva, men man ska inte sitta och tänka på sånt. Det blir bara en massa fjärilar i magen och annat som gör en illamående.
Det dagen den sorgen.

Ett till vårtecken:
Fönstren i köket är putsade och nya vita tunna gardiner är upphängda. Det blev superfint.

Nä nu ska jag klä mej och ge mej iväg på promenaden. Men idag verkar det bli lite ynkligt med sol men, men det blir nog härligt ute idag igen.

Ha det gott alla





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar