söndag 21 april 2013

Garn, både nystan och härvor

Så här på söndagmorgon har jag startat upp ett förunderligt härligt jobb..... Jobb!!??? Varför kallar jag det jobb, skulle passa bättre med passion.
Ett tydligt mamma-arv.
Från det jag var ganska liten så minns jag den nöjda stämningen i huset när mamma skulle städa upp bland sina garner. Tänk att runda nystan och avlånga härvor kan ge en sådan tillfredsställelse.
Bilden är tydlig av min mamma på golvet i gillestugan. Sorterandes, plockandes, nystandes, alla färgerna och mitt i allt en nöjd mamma.
När jag var barn förstod jag väl inte riktigt varför mamma ibland sorterade sina garner i färg nyanser och ibland efter material.......... Men nu förstår jag.
Det härliga materialet, alla fina färger, ger inte bara damm i näsan utan det är verkligen terapi. Härlig terapi.

Jag avbröt i allafall min nyst-jobb nyss med att få mig en tredje kopp kaffe och en apelsin. Så snart är jag tillbaka i sorterandet.

Denna söndag var vädret inte så där himla grejt när Kenneth drog till skogs. Så vi beslutade att han kommer hem lagom till lunch. Undrar vad man skulle hitta på till lunch.... En svampsallad.... Lät gott, det blir det.

Just det ja. Lions loppis i Piteå i går: Lyckat, mycket lyckat. Jag samlar sedan en tid tillbaka på bestick som heter Chicago. Det är Nils-Johan som tillverkat. Både jag och Sara hittade en näve var med diverse Chicago-bestick. Billigt. Så nu är jag nåstan klar med samlandet. Saknar kaffeskedar och såna där udda saker som soppslev, tårtspade..... Kanske nåt mer också som jag inte vet om än att det finns.
Jag har just nu ett projekt i gång där jag ska göra några kuddar, så jag höll utkik efter billiga innekuddar. Det hittade jag. Alldeles nya var dom dessutom.
Garn, naturligtvis. Var ju inte nu något jag behövde mera av, men ändå=)
En kokbok av Maud Onnermark. Duktig tjej det där. En konservöppnare och ett karottunderlägg hittade jag också. Åsså förstås lite annat också.

Trevlig dag med hela familjen  hos Jimmy och Sara blev det på köpet så att säga eftersom även Kent, Linda och Vilja också kom.

Nä men nu är apelsinen slut. Lite tvätta händer så tar jag kaffet med mej till garnet.

Ha det gott alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar