måndag 8 oktober 2012

En höst-vecka i Jäkna

Vädret har inte riktigt varit med oss i veckan, men nu gäller det ju inte att haka upp sig på småsaker.

Vi har varit med världens bästa vänner och vi har haft skoj.
Vi har jagat: Blev dock ingen fångst men väldigt mycket motion.
Vi har fiskat: Det blev hur mycket fisk som helst som vi har tagit reda på.. Vi har sovit mycket och vi har ätit och druckit gott. Umgåtts, slappat, ibland har vi fejat på verkligt mycket med allt möjligt. Med andra ord en toppenhelg.

 Här är en bild där vi just bestämt oss för att rasta och se om det skulle komma tillbaka några hundar, som ni ser så Bonzo kommit tillbaka och blev direkt kopplad. Kero är kvar i snårskogen några hundra meter bort. Vi hör honom men vi ser honom inte. Å lika bra var ju det. När Tommy bra mycket senare måste gå och hämta Kero så är det en björn som hundarna har i snåret. När Tommy kommer fram så leker Kero knutgubbe med björnen runt, runt en liten tallhöjd. Nå det löste sig. Björnen sprang bort och Kero sprang till Tommy

 Två vänner som förser sig med lite godsaker efter middagen. Dom dippar rostade rotsaker i rödvinssås.
 Tjorv, attans Inga-Lill det här blir inte lätt. Nå men nu är vi ju ena baddare på att "grejd opp näta". Vi fick väldigt bra med fisk, å fin och stor fisk. Dessutom har vi nog aldrig haft så varmt och vackert väder när vi höstfiskat tidigare år.
 Flickorna i färd med att rensa, ser smått ut men se det var inte många som inte var gigantiska. Stora Abborrar och stora Sikar. Vi fick oss till och med rejält med Sikrom. Mumma
 Här har Tommy tagit oss upp på en bergsbestigning. Kanske ser det inte så brant ut men tala om att det sög musten ur oss. Ganska nöjd över denna jakttur var vi på kvällen och väldigt mör i hela kroppen. Vackert höstväder var det dessutom.
 Vackert väder var det inte denna dagen.
Alla hade jagat färdigt utom Kero som tog sig en extra sväng. Den hunden han kan springa han. Fort och lätt går det.
Som många andra tillfällen så handlade det om att ta hand om fisken. Här håller vi på att rensa den varmrökta fisken. Vi benar den direkt medan den är varm och sedan är den så himla fiffig att hitta i frysen när man vill göra en fisk-soppa, en bakad potatis med fiskröra eller en omelett med fisk i.

Det blev en kort rapport från Vår Vecka i Jäkna.

Ha det gott alla

1 kommentar:

  1. Är lite avundsjuk de ser helt fantastigt ut
    Häls från Mauritius

    SvaraRadera