måndag 1 juli 2013

Sista helgen i Juni

Dra mej på en bräda..... Första Juli idag. Tiden bara galopperar fram med en ruskig fart, nå men det är ju bara gilla läget och hålla fast sig i svängarna.
Kallas livets gång har jag hört.

Helgen har varit så där härligt fylld av allt möjligt.
Det har varit träff med barn och barnbarn, kyrkmarknad i Öjebyn, slappa, promenader, loppis, ekipering av maken å mycket annat skoj.
Som grand final på helgen så fick vi en massa strömming av Kjell igår kväll så det blev både att frysa in en massa och att rensa så vi kan steka idag.
Naturligtvis blev det ju att knäppa något kort här och där. Här kommer en kort kavalkad:
 Fördiskaren Bonzo.
När han var ung så gjorde han mycket sånt här men det är länge sedan han gick igenom och kollade om det fanns något som var slarvsköljt.
Han säger att han läst manualen för diskmaskinen och att det där står att man bör ta bort matrester.
Jaja vad svarar man på sånt? Bara medge att han nog har rätt.
 Här en vy från sjökanten. Dagens ösa-ur-båten uppgift just utförd. Var inte mycket denna gången. Ser ganska mysigt ut där den ligger och gungar så där lite förnöjsamt.

Just då kom jag ihåg en gång i Norge. Jag, Inga-Lill och Åsa var ute i en pytteliten båt ute på havet och fiskade Torsk. Stora härliga dyningar.
Vi fick stora Torska på de stora djupen å så går jag och blir sjösjuk. Ja det var en jäkla upplevelse. Kämpa med att få upp dessa stora fiskar och samtidigt kasta sig över relingen och kräkas, dessutom var vi ju klädda i överlevnadsdräkter, såna där som ser ut som skoteroveraller men som man flyter i. Solen brassade från en knallblå himmel. Varmt  alltså ja det är bara förnamnet, jag svettades så jag gick säkert ner 10 kilo på kuppen.
Men vad roligt vi hade. Det är minnen det. Jag blir alldeles kallsvettig men ler bara vid tanken.

 Svettig ja, då kan ju passa med en sån här. Har prövat göra badbollar. Såna man skrubbar sig med när man duschar. Kenneth invigde sin på morgonen och han säger att den funkade. Så det innebär att jag kan göra någon fler.
 En bild från min nyfixade syhörna, som ni ser så är det kaffepaket både högt och lågt. Här tillverkas väskor. Tar en väldig tid men är jätteroligt.

 Besök i pysselhuset. Vilja gillar att vara här men jag undrar om det inte är att klättra upp och ner på barstolen som är kuligast.
 En annan vinkel men samma prinsessa i samma pysselstuga. Här har hon hittat en annan sak som gör pysselhuset så speciellt för henne. Det finns alltid någon halstablett där
Kent har hoppat upp på den andra barstolen och testar hur det känns i syhörnet.  Han är en väldigt händig man så får se om inte han kommer att göra sig ett dagsverke där vad det lider. Skulle inte förvåna mej ett dugg, han är både händig och nyfiken.

Här sitter Herr och Fru Lundgren och njuter av en härlig kväll. Fläkten är på för att retas med myggen och glasen är tomma.
Vi fick tips om att pröva blanda Rosévin och sockerdricka. Det var inte så dumt alls. Men det gäller att inte ha rött Rosévin för då blir det bara slisk av det hela. .............. Fel blev det där, sött ska det ju vara men det förstod ni säkert.
 Här en bild från kyrkmarknaden. Vi är där i stort sett varje år och varje år så äter vi lunch på Margretelund. Palt förstås.
Här är det Elis som villigt skvallrar att han just knyckt en sockerbit av sin pappa. Det kunde han nog behöva för jösses vad han och Kasper jobbade i leklandet som fanns på området.
 Sara nöjd och mätt efter att just intagit sin palt.
 Här är det lite bus på gång. Kasper, Elis och Farfar. Det är ett härligt gäng som det låter mycket om.
Störst låter högst skulle jag vilja påstå.
 Men alltså här kan man ju fundera på vad Jimmy ber om.
Kan inte vara bättre väder för det kunde inte bli bättre.
Kan inte heller vara snälla barn för det har han redan.
Världens bästa mamma har han också.........
Delar av det stora leklandet  syns i bakgrunden.
 Här är det Kenneth som sitter i den praktiska vuxenhörnan. Grabbarna är ju nu så stora så det är inte läge att komma och bry sig i deras lekar med andra barn.
Eller kanske..... Här är Kasper ute och visar Farfar allt man kan göra i de olika delarna av leklandet. Dock fick inte Kenneth prova något alls, han var både för gammal och för tung.
Som ni ser så håller Kasper ett öga på Farfar så han inte kommer bort under guidningen.

Jaha men nu har jag nog skjutit på att ta tag i dagens uppgifter nog länge. Det är både renbäddning, tömma skåpet med returflaskor och försöka ordna med en ny provtagningstid nu när min vårdcentral inte finns mera.
Men just det ja. Jag skulle ju skriva i bloggen också men det är så lustfyllt så det räknade jag till "att göra idag"  listan.
Alltså jag har kommit igång riktigt bra, dessutom så hade jag en sådan oordning i mitt linneskåp att jag var tvungen att städa där på morgonen när jag skulle ta fram de rena sängkläderna.

Men förresten vad är det jag hör....... Det hällregnar ute. Jag som skulle hänga sängkläder ute på tork idag. Det krävs nog lite ändringar i mina planer.
Nå men det löser sig.

Ha det gott alla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar